Evaluarea Națională - Suceava: Subiectele la Limba și Literatura Română de la Evaluarea Națională au fost distribuite și pe WhatsApp-ul părinților, la 9:00 dimineața

Subiectele de la proba la limba română, prima din cadrul examenului de Evaluare Națională, „s-au scurs” pe un grup de Whatsapp al unor părinți din Gura Humorului marți dimineața, la ora 9.00, exact când începea examenul, scrie Ziarul Monitorul de Suceava.

Urmărește-ne peGoogle news
Evaluarea Națională - Suceava: Subiectele la Limba și Literatura Română de la Evaluarea Națională au fost distribuite și pe WhatsApp-ul părinților, la 9:00 dimineața
Foto: Unsplash/ Imagine cu caracter ilustrativ

Inspectorul general al Inspectoratului Școlar Suceava, Grigore Bocanci, a declarat că după codul de la care au fost distribuite subiectele, Centrul Național de Politici pentru Evaluarea în Educație, aflat în subordinea Ministerului Educației, a stabilit că este vorba despre Școala Gimnazială Nr. 3 „Teodor Balan” din Gura Humorului.

Potrivit acestuia, cel care a făcut acest lucru ar putea fi un angajat al școlii. .

„Subiectele au apărut pe un grup de WhatsApp al părinților. IȘJ Suceava a început o anchetă și a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava”, a declarat șeful IȘJ, potrivit Libertatea.ro.

Adjunctul IȘJ Gabriel Matei a transmis, conform sursei citate, că a solicitat note explicative despre ceea ce s-a întâmplat de la președinta comisiei de examen din școală și de la patru membri, iar în cursul zilei de miercuri cercetarea va continua la școala din Gura Humorului.

„Mâine mergem să vedem și probele audio-video. Astăzi, toți cei întrebați au spus că nu știu nimic. Nu mă pot pronunța în legătură cu cine ar fi făcut asta, dar sunt sigur că vom afla unde și de către cine s-au scanat cele 10 pagini din broșura cu subiectele”, a declarat inspectorul Matei, care a mai precizat, potrivit sursei citate, că examenul nu a fost influențat de distribuirea matinală a subiectelor.