Mai mulți jurnaliști britanici au primit interdicție în Rusia

29 de jurnalişti britanici au interzisă intrarea în Rusia. Jurnalistul Guardian Shaun Walker a scris pe Twitter că a fost un sentiment „foarte ciudat” și „trist” să fie trecut pe lista de sancțiuni a Rusiei.

Urmărește-ne peGoogle news
Mai mulți jurnaliști britanici au primit interdicție în Rusia
Foto: MFA Russia/ Twitter

Am trăit în Rusia de mai bine de un deceniu și am fost cel puțin o dată pe an din 2000”, a scris el.

Emma Graham-Harrison, de asemenea de la The Guardian, a postat pe Twitter: „Surprins, probabil, nu acoperă ce simt că am fost sancționat/interzis de o țară pe care am vizitat-o ​​o singură dată”. 

Analistul politic Mark Galeotti, de asemenea, pe listă, a spus că este o „rușine” că a fost interzis.

BBC a reacționat după ce șapte dintre jurnaliştii săi au primit interdicţia de a intra în Rusia. Un purtător de cuvânt al postului a spus: „Vom continua să raportăm independent și corect”. 

Jurnaliştii BBC Nick Robinson, Orla Guerin, Clive Myrie şi Nick Beake s-au numărat printre cei pe lista celor 29 de jurnalişti din Marea Britanie interzişi, după ce Rusia i-a acuzat că „răspândesc la nivel internaţional informaţii înşelătoare şi unilaterale despre Rusia”.

Editorul-șef al The Guardian, Katharine Viner, se numără printre cele 29 de persoane cărora li se va interzice intrarea în Rusia, precum și jurnaliştii Shaun Walker, Peter Beaumont, Luke Harding și Emma Graham-Harrison. 

The Guardian: „Aceasta este o mișcare dezamăgitoare a guvernului rus și o zi proastă pentru libertatea presei. În ciuda acestei decizii, vom continua să raportăm cu fermitate despre Rusia și despre invazia sa în Ucraina”.