Mesajul președintelui Joe Biden, în cadrul Summitul-ului B9 de la București

Într-un mesaj transmis liderilor prezenți la Summitul B9 de la București, președintele SUA, Joe Biden, evocă faptul că statele B9 se află în prima linie a răspunsului colectiv al comunității euroatlantice în fața agresiunii neprovocate și nejustificate a Rusiei în Ucraina.

Urmărește-ne peGoogle news
Mesajul președintelui Joe Biden, în cadrul Summitul-ului B9 de la București
Foto: The White House

„Preşedintele Biden le doreşte aliaţilor noştri din formatul Bucureşti 9 (B9) un summit de succes astăzi şi aşteaptă cu nerăbdare să-i vadă la Summitul NATO de la Madrid. SUA se angajează să apere Flancul Estic al NATO, să consolideze securitatea energetică a regiunii şi să lucreze împreună pentru a sprijini Ucraina”, este mesajul pe care l-a transmis Biden, potrivit unei postări pe Twitter.

Mesajul președintelui Biden reafirmă și întărește angajamentul SUA pentru asigurarea securității statelor B9, ca și a tuturor statelor membre NATO, în fața oricăror acte de agresiune, inclusiv prin implementarea unor măsuri robuste de descurajare a amenințărilor la adresa securității statelor aliate din regiune.

Ca o dovadă a angajamentului de securitate al SUA, președintele Biden menționează forțele și echipamentele militare suplimentare dislocate deja în statele din regiune, precum și creșterea intensității exercițiilor comune cu forțele armate aliate din statele de pe flancul estic al NATO.

Preşedinţii României, Klaus Iohannis, şi Poloniei, Andrzej Duda, iniţiatori ai Formatului Bucureşti 9, i-au primit, la Palatul Cotroceni, pe participanţii la Summitul B9.