DNA a deschis dosar penal în cazul podului prăbușit în Neamț

Procurorii DNA s-au autosesizat în cazul prăbuşirii unui pod în judeţul Neamţ şi s-a constituit un dosar de cercetare penală privind presupuse fapte asimilate celor de corupţie în legătură cu modalitatea în care au fost derulate fondurile proiectului, dar şi cum s-au efectuat lucrările.

Urmărește-ne peGoogle news
DNA a deschis dosar penal în cazul podului prăbușit în Neamț
Foto: Captură Video RomanTV

La Serviciul teritorial Bacău - Direcţia Naţională Anticorupţie s-a înregistrat la data de 09.06.2022 un dosar penal referitor la împrejurările în care s-a reabilitat, modernizat şi consolidat, precum şi împrejurările în care s-a redeschis circulaţia rutieră pe podul de la Luţca, judeţul Neamţ, de peste râul Siret. În acest moment a fost începută doar urmărirea penală in rem (faţă de faptă), cu privire la suspiciunea de comitere a unor infracţiuni asimilate celor de corupţie. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, transmite DNA printr-un comunicat de presă.

Un pod rutier s-a rupt, joi după amiază, în judeţul Neamţ, iar un autocamion şi o autoutilitară au fost surprinse în zonă. În urma acestui eveniment, un bărbat a fost rănit. Podul de la Luţca a intrat în august 2020 în reparaţii capitale, după 30 de ani de exploatare şi a fost dat în exploatare în noiembrie 2021.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat că premierul Nicolae Ciucă a cerut ca MApN să intervină pentru a găsi soluţii privind traficul din apropierea podului rutier prăbuşit în Neamţ, dar a subliniat şi că vinovaţii de incident vor fi traşi la răspundere.

Prim-ministrul României, domnul Nicolae Ciucă, a dispus ca MApN, începând de azi, să găsească o soluţie în zona afectată de surparea podului peste râul Siret, din judeţul Neamţ. A cerut tragerea la răspundere a celor responsabili şi vinovaţi de această situaţie, Pentru ca atât cetăţenii din zona afectată, cât şi cei care tranzitează să nu fie afectaţi, astfel încât MApN începând de azi va lucra în regim de urgenţă pentru a restabili trasnportul pe această zonă”, a declarat Cărbunaru.