Premierul Nicolae Ciucă: „Industria HoReCa trebuie sprijinită, are potențialul de creștere economică rapidă”

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit joi, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii Alianţei pentru Turism, context în care s-a discutat despre implementarea schemei de ajutor HoReCa 2, dar şi despre lipsa de personal cu care se confruntă turismul românesc.

Iun 9, 2022 - 18:13
Urmărește-ne peGoogle news
Premierul Nicolae Ciucă: „Industria HoReCa trebuie sprijinită, are potențialul de creștere economică rapidă”
Foto: Guvernul României

Potrivit Executivului, temele abordate au vizat perspectivele bugetare privind implementarea schemei de ajutor HoReCa 2, care să diminueze efectele generate de crizele suprapuse pe care România le parcurge.

Totodată, s-a discutat şi despre nevoia de a soluţiona lipsa de resurse umane şi asigurarea unui climat educaţional care să permită integrarea pe piaţa muncii a tinerilor absolvenţi.

Premierul Ciucă a dat asigurări cu privire la predictibilitatea mediului fiscal şi a confirmat disponibilitatea de a lua cele mai bune decizii pentru economia naţională, mai arată sursa citată.

„Orice modificare fiscală va fi anunţată şi dezbătută cu mediul de afaceri pentru a crea un cadru echitabil pentru toţi factorii implicaţi. Industria HoReCA trebuie sprijinită, mai ales că are potenţialul de creştere economică rapidă. Îmi doresc ca procentul de 10% din PIB-ul României să fie atins cât de curând de reprezentanţii din aceste sectoare. Guvernul României va rămâne un partener loial pentru acest obiectiv”, a transmis premierul.

Şeful Executivului a evocat, de asemenea, necesitatea reformelor asumate prin PNRR pentru creşterea competitivităţii industriei ospitalităţii.

Alianţa pentru Turism întruneşte 28 de membri ai mediului asociativ din industria ospitalităţii din România.