Ministrul Muncii: „Nu vor fi taxe noi pentru salarii, ci doar pentru veniturile bugetarilor care depășesc salariul președintelui României”

Ministrul Muncii susține că bugetarii care câștigă mai mult decât președintele țării ar putea fi impozitați progresiv. Klaus Iohannis a declarat pentru anul trecut venituri lunare de circa 14.800 lei.

Urmărește-ne peGoogle news
Ministrul Muncii: „Nu vor fi taxe noi pentru salarii, ci doar pentru veniturile bugetarilor care depășesc salariul președintelui României”
Foto: Guvernul României

Bugetarii care realizează venituri din salarii și sporuri mai mari decât veniturile președintelui țării vor fi impozitați progresiv, a transmis ministrul Muncii, Marius Budăi, scrie Profit.

„Nu vor fi taxe noi pentru salarii, ci doar pentru acele venituri ale bugetarilor care depășesc salariul președintelui României. Nu vorbim de salarii, vorbim de veniturile bugetarilor care depășesc, mai sunt și sporuri. Acolo era o discuție să fie impozitate progresiv în cazul bugetarilor”, a declarat Marius Budăi.

Ministrul PSD a precizat că pentru mediul privat ar fi impropriu să fie luată o astfel de măsură.

Conform declarației de avere a președintelui Iohannis, acesta a încasat anul trecut 178.391 de lei, adică aproximativ 14.800 de lei pe lună.

PSD, partid aflat la guvernare împreună cu PNL și UDMR, vehiculează în ultimul timp intenția înlocuirii cotei de impozitare actuale a veniturilor, de 10%, cu un sistem progresiv, posibil însoțit de un regim mai complex de deduceri.