Percheziții DNA la mai multe sedii de instituții din Alba, printre care și la sediul Poliției

Direcţia Naţională Anticorupţie a realizat joi, 9 iunie, percheziţii în mai multe de locaţii din Alba, printre care şi 10 instituţii. Una din instituţiile vizate este IPJ Alba.

Urmărește-ne peGoogle news
Percheziții DNA la mai multe sedii de instituții din Alba, printre care și la sediul Poliției
Foto: DNA/Poliția Română - imagine cu caracter ilustrativ

În total au fost perchiziţionate 50 de adrese, dintre care 10 sunt sedii ale unor instituţii.

Potrivit DNA, se efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, asimilate corupţiei şi de fraudare a fondurilor europene, comise în cursul anilor 2021 şi 2022.

În cursul zilei de 09 iunie 2022, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, se efectuează percheziţii domiciliare în 50 de locaţii situate pe raza judeţului Alba, din care 10 sunt sediile unor instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Poliţiei Române, Direcţiei Generale Anticorupţie, Direcţiei de Operaţiuni Speciale şi Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se precizează în comunicatul DNA.