Marcel Ciolacu, despre majorarea salariilor demnitarilor: „Și noi, demnitarii, trebuie să strângem cureaua și să participăm la efortul comun”

Reacția președintelui Camerei Deputaților vine la o zi după ce legea care majorează veniturile edililor a trecut de această cameră, for decizional, și urmează să ajungă la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare.

Iun 8, 2022 - 13:38
Urmărește-ne peGoogle news
Marcel Ciolacu, despre majorarea salariilor demnitarilor: „Și noi, demnitarii, trebuie să strângem cureaua și să participăm la efortul comun”
Foto: Captură Video

"Demnitarii, inculsiv primarii, sunt prinși pe Anexa numărul 9. Cu certitudine astăzi vom lua decizia în Coaliție că nu se vor mări salariile pentru demintari. Dacă va fi promulgată legea, se va da o prorogare.

Este o lege pe care trebuie să o respectăm cu toții. Și noi, demnitarii, trebuie să strângem cureaua și să participăm la efortul comun.

Se trece printr-o situație dificilă pentru toată lumea. S-a prorogat termenul și acest lucru știți și dvs, este legal. Dacă legea va trece, vom lua decizia de a o proroga. Altfel legea ar fi fost neconstituțională și ar fi fost respinsă la CCR. A fost o decizie pur tehnică. Am vrut să știu și eu de ce s-a făcut acea erată", a afirmat Ciolacu, răspunzând, astfel, întrebărilor jurnaliștilor.

Întrebat dacă există resurse pentru toate majorările promise până în prezent de guvernanți, liderul PSD a răspuns: "Am văzut și în Germania că s-au făcut majorări. Cumva trebuie să murim cu toții pentru că nu avem economia Germaniei? Guvernul trebuie să găsească soluții...

Suntem de 6 luni la guvernare și până acum au venit 3 pachete majore și pe zona economică, și pe cea socială. Dacă vreți zilnic ca Guvernul să majoreze ceva, nu va reuși. Sunt ferm convins că va urma și un alt pachet de măsuri..."

În timp ce puterea se chinuie să majoreze pensiile cu doar câțiva lei, primarii vor avea salarii mai mari cu mii de lei, chiar de luna viitoare. Legea care majorează veniturile edililor a trecut, marți, de Camera Deputaților, for decizional, și merge la președintele Iohannis pentru promulgare.

Cu cât s-ar putea majora salariile primarilor:

- Salariul primarului general va creşte de la 20.800 la 23.000 lei brut

- Salariul unui primar de municipiu reşedinţă de judeţ va creşte de la 18.720 lei la 20.700 lei

- Salariul unui primar de comună cu 10.001 până la 20.000 locuitori va crește de la 12.480 lei la 13.800 lei