Panou cu mesajul „Jos Mafia din Poliția Română!”, amplasat legal în fața sediului IPJ Neamț, înlăturat, după mai multe telefoane și amenințări

Un mesaj ”Jos Mafia din Poliția Română!” a fost afișat luni pe panoul publicitar stradal din fața sediului Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, dar a fost coborât după câteva ore- ironic, în urma unor amenințări și telefoane.

Urmărește-ne peGoogle news
Panou cu mesajul „Jos Mafia din Poliția Română!”, amplasat legal în fața sediului IPJ Neamț, înlăturat, după mai multe telefoane și amenințări
Sursa foto: Monitorul de Neamț

Un banner uriaș pe care scria ”Jos Mafia din Ministerul Afacerilor Interne! Jos Mafia din Poliţia Română!“, amplasat luni pe un panou publicitar stradal chiar în fața sediului Poliției Neamț, a fost coborât după doar câteva ore, în mod ironic, în urma unor amenințări și presiuni făcute de șefi din poliție asupra firmei deținătoare a panoului, scrie Monitorul de Neamț.

Banerul a fost pus la comanda filierei din Neamț a sindicatului Europol, al cărei lider este agentul principal șef Ioan Cănărău, de la Poliția Roman. Acesta a închiriat legal spațiul publicitar de pe panoul din Piatra Neamț și a urcat apoi bannerol, dar mesajul a rezistat doar câteva ore.

”Maşinăria comunistă s-a pus în mişcare! Au început legitimările, telefoanele de ameninţări la firma deţinătoare a panoului publicitar. Cică n-ar fi nicio mafie în Poliţia Română! Printr-o înţelegere cu reprezentantul Firmei ALTEX, filiala Piatra Neamt, am căzut de comun acord să ni se ofere spre folosinţă o parte a panoului publicitar de pe Bulevardul Traian din Piatra Neamţ. Jos Mafia din Ministerul Afacerilor Interne! Jos Mafia din Poliţia Română!“, se arată într-un comentariu de pe pagina de socializare a polițistului.

Cu toate acestea, IPJ Neamț a transmis că nu are nimic de-a face cu înlăturarea mesajului din fața sediului său.

”Poliţia Neamţ nu are în derulare vreo anchetă în cazul bannelui postat în apropierea sediului. În ceea ce priveşte afişajul stradal, eventuale nereguli sunt de competenţa Poliţiei Locale“, a declarat subinspecorul Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al IJP Neamţ, potrivit Știrilor ProTV.

Liderul Europol Neamţ este cunoscut ca fiind un critic foarte vocal al șefilor din Poliția Română și MAI, vorbind în mai multe rânduri despre „Mafia din Poliţie“.

Agentul susține că niciodată în Poliţia Română n-au fost promovaţi poliţiştii buni, ci doar cei care au ştiut să facă sluj în faţa şefilor, având şi un mesaj cărere colegii mai tineri. Le transmitea să nu spere că în sistemul în care au intrat vor fi apreciaţi pentru că respectă jurământul, pentru că muncesc onest şi sunt corecţi. Afirma că aşa a fost construit sistemul, iar cadrele competente, care au curaj să-şi exprime opinii sunt marginalizate.