Ucraina legalizează canabisul - Ministrul Sănătății: „Războiul are efecte negative asupra sănătății mintale”

Guvernul de la Kiev susţine un proiect de lege ce are ca scop legalizarea canabisului. Mai mult, ministrul ucrainean al Sănătății a anunţat că este pregătit să asigure producţia de medicamente pe bază de canabis.

Iun 8, 2022 - 10:03
Urmărește-ne peGoogle news
Ucraina legalizează canabisul - Ministrul Sănătății: „Războiul are efecte negative asupra sănătății mintale”
Foto: Unsplash/ Imagine cu caracter ilustrativ

Oficialii ucraineni vor legalizarea canabisului pentru scopuri medicale, industriale, științifice și tehnice, pentru a crea condiții de extindere al tratamentului pentru cancer și pentru tulburare de stres post traumatic din cauza războiului, a scris Viktor Lyashko, ministrul ucrainean al Sănătăţii, pe Facebook.

Înțelegem efectele negative ale războiului asupra sănătății mintale. Înțelegem numărul oamenilor care vor necesita tratament medical ca urmare a acestei expuneri. Și înțelegem că nu este timp pentru așteptare. De aceea, am pregătit deja baza legală pentru a asigura întregul ciclu de producție al medicamentelor pe bază de canabis în Ucraina: de la cultivare și procesare la producție completă”, a mai precizat ministrul Sănătății, conform publicaţiei Babel, citată de Ştirileprotv.

În opinia sa, campaniile de comunicare împotriva producției de medicamente cu canabis identifică în mod intenționat medicamentele pe bază de canabis cu canabisul ilegal. Acest lucru subminează ideea folosirii canabisului în scop medicinal.

În realitate, medicamentele cu canabis nu sunt «competitori» ai drogurilor și măsurile de reglementare a circulației lor sunt destul de diferite. Canabisul medicinal conține cannabidiol, care nu are un efect psihoactiv pronunțat, deci nu este interesant pentru folosirea recreativă” a spus Lyashko.

Ministerul ucrainean al Sănătății a propus stabiliarea unui control strict al cultivării, producției și vânzării de droguri, din cauza faptului că este un subiect sensibil în societate.

„Suntem pregătiți să dezvoltăm treptat această industrie, arătând rezultatele tratamentului pacienților ucraineni. Nu vrem să importăm, ci să îl facem pe al nostru, [tratament] ucrainean,” a mai spus ministrul ucrainean.

De-a lungul timpului, medicamentele pe bază de canabis au fost folosite pentru a reduce durerea, spasmele musculare, bolile de anxietate, tulburarea de stres post traumatic și anorexia. De asemenea, acestea sunt folosite în tratamentul epilepsiei, psoriasisului, Parkinsonului și sclerozei multiple.

Totodată, medicamentul pe bază de canabis ameliorează durerea și suferința în bolnavii care necesită îngrijire paliativă, precum pacienții cu cancer și HIV, dar ajută și în cazul altor afecțiuni.