Dosarul în care președintele AEP este cercetat pentru abuz în serviciu, a fost întors de judecători la Parchet

Tribunalul Municipiului Bucureşti a anunţat marţi că va întoarce la parchet dosarul în care preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Constantin Mituleţu Buică, este cercetat pentru abuz în serviciu. Decizia e definitivă.

Urmărește-ne peGoogle news
Dosarul în care președintele AEP este cercetat pentru abuz în serviciu, a fost întors de judecători la Parchet
Foto: AEP

„În baza art. 4251 al. 7 pct. 2 lit. a din Cod procedură penală raportat la art. 347 Cod procedură penală, admite contestaţia formulată de inculpatul ANDREESCU CRISTIAN împotriva încheierii penale din data de 13/04/2022 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Sector 3 Bucureşti, în dosar nr. 26461/301/2021/a1.

Desfiinţează încheierea atacată, şi rejudecând pe fond admite cererile şi excepţiile invocate de inculpatul ANDREESCU CRISTIAN. Constată încălcarea dreptului la apărare al inculpatul ANDREESCU CRISTIAN şi anulează ordonanţa de efectuare în continuare a urmăririi penale faţă de suspecţii MITULEȚU BUICĂ CONSTANTIN FLORIN şi ANDREESCU CRISTIAN din data de 11/03/2021, precum şi a tuturor actelor procesuale subsecvente acesteia, inclusiv a ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţi.

În consecinţă constată neregularitatea actului de sesizare – rechizitoriul din data de 22/11/2021 în dosar de urmărire penală nr. 12607/P/2019 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 3 Bucureşti. Respinge cererile şi excepţiile invocate de inculpatul MITULEŢU BUICĂ CONSTANTIN FLORIN şi de partea responsabilă civilmente Autoritatea Electorală Permanentă”, a transmis instanţa.

Mituleţu Buică a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti, în 2021, pentru abuz în serviciu. Alături de şeful Autorităţii Electorale a fost trimis în judecată şi secretarul general al AEP, Cristian Andreescu, pentru comiterea infracţiunii de fals intelectual.