Marcel Ciolacu, vizită oficială la Chișinău: „România trebuie să ajute Republica Moldova și nu face un favor Republicii Moldova, are obligaţia de a ajuta Republica Moldova pentru tot acest parcurs”

Președintele Camerei Deputaților și liderul PSD Marcel Ciolacu se află luni, 6 iunie, într-o vizită oficială în Republica Moldova. Într-o conferință de presă comună cu Igor Grosu, președintele Parlamentului Republicii Moldova, Ciolacu a subliniat că „locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană”.

Iun 6, 2022 - 14:15
Urmărește-ne peGoogle news
Marcel Ciolacu, vizită oficială la Chișinău: „România trebuie să ajute Republica Moldova și nu face un favor Republicii Moldova, are obligaţia de a ajuta Republica Moldova pentru tot acest parcurs”
Foto: Captură Video

Marcel Ciolacu a mai spus că ”România trebuie să ajute Republica Moldova și nu face un favor Republicii Moldova, pentru că are obligaţia de a ajuta Republica Moldova pentru tot acest parcurs”, şi a arătat că doreşte întărirea relaţiei parlamentare.

E păcat să nu lucrăm împreună la această legislaţie, fără a arde etape, de a fi mult mai eficienţi şi de a mări ritmul, astfel încât Republica Moldova să fie membru cu drepturi depline în UE”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.

Ciolacu s-a referit şi la agresiunea Rusiei la adresa unui popor suveran, Ucraina, care şi-a decis parcursul.

Acest popor a fost agresat, nemilos şi total incorect. Trebuie să vedem nu numai ce au făcut autorităţile, nu doar cele din Republica Moldova cât şi din România, dar mai ales ce au făcut cetăţenii”, a spus Marcel Ciolacu, arătând implicarea populaţiei în ajutorarea refugiaţilor din Ucraina.

Potrivit lui Marcel Ciolacu, este ”un exemplu pentru Europa”.

Va trebui să ne implicăm în continuare, avem de-a face cu un război de durată şi un dictator care va fi greu să îşi redimensioneze dorinţele, care ne va afecta pe toţi, şi pe cetăţenii din Republica Moldova dar şi pe cei din România, şi dumneavoastră aveţi o inflaţie foarte mare”, a mai spus el, adăugând că ”este evident că cele două ţări trebuie să se ajute să depăşească aceste crize economice”.

Marcel Ciolacu a menţionat că cele două guverne trebuie să aibă o agendă comună, atât legislativă cât şi parlamentară.

Reprezentăm două Parlamente a două state suverane, categoric, dar care trebuie să gândească, pentru că de simţit simţim la fel, şi să ducem toate proiectele pe care le aşteaptă oamenii de la noi, la îndeplinire”, a afirmat Ciolacu.