Cel puțin 25 de morți și sute de răniți, într-un incendiu de proporții la un depozit din Bangladesh

Cel puţin 25 de persoane au murit într-un incendiu uriaş într-un depozit de containere din sudul Asiei, iar peste 200 au fost răniți.

Iun 5, 2022 - 10:37
Urmărește-ne peGoogle news
Cel puțin 25 de morți și sute de răniți, într-un incendiu de proporții la un depozit din Bangladesh
Foto: Captură Video Twitter

Bilanțul victimelor tragediei din depozitul de containere crește de la o oră la alta.

Potrivit primului bilant anunțat, cel puţin 25 de persoane au murit într-un incendiu uriaş care continuă să ardă într-un depozit de containere din Sitakunda, în sud-estul Bangladeshului, a declarat duminică un oficial din sectorul sănătăţii, Hasan Shahriar, citat de AFP.

„Douăzeci şi cinci de persoane au murit în incendiu, între care cinci pompieri. Se aşteaptă ca numărul morţilor să crească, deoarece incendiul nu este deocamdată complet sub control", a declarat Shahriar.

Totodată, în incendiu au fost rănite cel puţin 170 de persoane, între care 40 de pompieri şi 10 poliţişti, potrivit şefului poliţiei regionale din Chittagong, Anwar Hossain.

Incendiul a fost anunţat sâmbătă la ora locală 21:30 (15:30 GMT) la depozitul de containere din Sitakunda, centru administrativ situat la circa 40 de kilometri de marele port Chittagong, din sudul ţării.

Potrivit pompierilor, în timp ce sute de persoane încercau să stingă focul la o oră după izbucnirea incendiului, mai multe containere cu produse chimice au explodat, provocând numeroşi morţi şi răniţi în rândul salvatorilor.

Explozia a făcut să se zdruncine imobile aflate la câţiva kilometri depărtare.

Depozitul conţinea îmbrăcăminte în valoare de câteva milioane de dolari care urma să fie exportată către retaileri occidentali, a declarat pentru agenţia de presă franceză Mominur Rahman, administratorul şef al districtului Chittagong.