MAE: Atenționare de călătorie pentru șoferii români care merg în Ungaria - Restricții de circulație în perioada Rusaliilor

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a informat vineri, 3 iunie, că autorităţile din Ungaria vor impune restricţii de circulaţie în perioada sărbătorilor de Rusalii.

Urmărește-ne peGoogle news
MAE: Atenționare de călătorie pentru șoferii români care merg în Ungaria - Restricții de circulație în perioada Rusaliilor
Foto: Unsplash/ Imagine cu caracter ilustrativ

Restricţiile, aplicate în zilele de 5 şi 6 iunie, în intervalul orar 06:00 - 22:00, vizează camioanele de mare tonaj (peste 7,5 tone).

Transporturile de animale vii, bunuri perisabile, combustibil şi alte bunuri de primă necesitate nu se supun acestor restricţii. De asemenea, transporturile umanitare sunt exceptate de la restricţiile de circulaţie.

Cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Budapesta, +3613847689, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României la Budapesta: +36305356912.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor budapesta.mae.ro, gyula.mae.ro, szeged.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă", care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.