Femeie din Vaslui, în stare critică, după ce a băut alcool 96%, dezinfectant și ulei pentru masaj

Femeia a fost internată de urgență la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” unde medicii se luptă să-i salveze viața.

Urmărește-ne peGoogle news
Femeie din Vaslui, în stare critică, după ce a băut alcool 96%, dezinfectant și ulei pentru masaj
Foto: Unsplash/ Imagine cu caracter ilustrativ

Pacienta era cunoscută drept o consumatoare cronică de alcool. Aceasta a băut mai multe lichide toxice, precum alcool 96%, dezinfectant pentru suprafețe și ulei pentru masaj.

Deși se simțea rău, femeia în vârstă de 47 de ani a refuzat să meargă inițial la spital. Ulterior a fost dusă de membrii familiei sale la Unitatea de Primire a Urgențelor a Spitalului Municipal din Huși pentru că avea o stare generală alterată, era confuză și cu somnolentă, suspiciunea fiind că a înghițit lichide toxice, potrivit ziaruldeiasi.ro.

La începutul acestei săptămâni, pe 30 mai, a fost transferată la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon”, unde medicii au început ședințele de dializă. Nu se cunoaște cu exactitate despre ce cantitate de lichide ingerate a fost vorba, însă medicii spun că este o combinație de lichide toxice pe care nu au mai întâlnit-o.

Femeia se află internată în secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon”, fiind intubată și ventilată mecanic. Prognosticul este unul rezervat.

Medicii din Iași avertizează că se confruntă cu o creștere a intoxicațiilor cu alcool toxic, iar pacienții care ajung la spital sunt în stare critică.