ANOFM: Stimulente pentru patronii care angajează elevi și studenți pe perioadei vacanței

Angajatorii primesc stimulente pentru angajarea elevilor şi studenţilor pe perioada vacanţei, reamintește Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) într-un comunicat.

Iun 2, 2022 - 21:54
Urmărește-ne peGoogle news
ANOFM: Stimulente pentru patronii care angajează elevi și studenți pe perioadei vacanței
Foto: Unsplash/ Imagine cu caracter ilustrativ

Astfel, angajatorii pot beneficia de un stimulent financiar lunar egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referinţă (ISR) al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă.

Valoarea ISR, actualizată în 2022, este de 525,5 lei.

Stimulentul financiar se poate acorda pentru o perioadă de maximum 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic, pentru fiecare elev şi student pentru care s-a încheiat contract individual de muncă, explică ANOFM.

De acest stimulent financiar lunar beneficiază angajatorii care încadrează în muncă elevi şi studenţi în baza unui contract individual de muncă pe durată determinată, egală sau mai mică decât durata vacanţei, încheiat în condiţiile legii, cu normă întreagă sau, după caz, cu timp parţial sau a unui contract de muncă temporară, numai dacă durata misiunii de muncă temporară este egală sau mai mică decât durata vacanţei.

Pentru tinerii de până în 18 ani, contractul individual de muncă încheiat cu durata timpului de muncă de 6 ore pe zi şi de 30 de ore pe săptămână se consideră încheiat cu normă întreagă.

Diferenţa dintre stimulentul lunar acordat şi salariul realizat se suportă de angajator din fonduri proprii.

Pentru a beneficia de acordarea stimulentului financiar, angajatorii trebuie să încheie o convenţie cu agenţia pentru ocuparea forţei de muncă judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, în termen de 30 de zile de la data angajării elevilor şi studenţilor.