Anunț al MApN: România a devenit membru al Forţei pentru Sprijin şi Lovire a NATO

Şeful Statului Major al Forţelor Navale, viceamiral Mihai Panait, a participat miercuri, 10 ianuarie, în Oeiras, Portugalia, la ceremonialul de ridicare a drapelului naţional al României, la sediul Comandamentului Forţei pentru Sprijin şi Lovire a NATO – STRIKFORNATO.

Ian 10, 2024 - 21:26
Urmărește-ne peGoogle news
Anunț al MApN: România a devenit membru al Forţei pentru Sprijin şi Lovire a NATO
Foto: Captură Video

”La începutul anului în care se împlinesc două decenii de la aderarea României la Alianţa Nord-Atlantică, ţara noastră a devenit al XV-lea membru al celui mai puternic grup naval de lovire al NATO. Parteneriatul dintre Forţele Navale Române şi STRIKFORNATO a început în urmă cu mai bine de un an, inclusiv prin participarea cu ofiţeri la activităţile şi misiunile executate de Comandamentul Aliat Întrunit, în zona de responsabilitate a NATO”, a transmis Ministerul Apărării, într-un comunicat de presă.

Potrivit instituţiei, STRIKFORNATO reprezintă Comandamentul Aliat Întrunit, cu accent pe domeniul maritim, care înglobează capabilităţi cu capacitate foarte ridicată de lovire, precum grupuri de luptă a portavioanelor, grupuri expediţionare şi grupuri de lovire formate din crucişătoare, distrugătoare şi fregate.

”Totodată, viceamiralul Mihai Panait a avut o întâlnire bilaterală cu omologul său din Portugalia, amiralul Henrique Eduardo Passaláqua de Gouveia e Melo, pe parcursul căreia s-au discutat aspecte legate de consolidarea cooperării dintre Forţele Navale Române şi cele ale Portugaliei”, au mai transmis oficialii ministerului.