15.000 de lei amendă pentru un bărbat care și-a abandonat câinele în fața casei - Animalul a mobillizat tot orașul cu plânsetele sale

Un câine care scheuna înfiorător în fața unei case din Gherla a stârnit compasiune în rândul trecătorilor. Incidentul a avut loc duminică, pe strada Gării, iar povestea care s-a desfășurat în urma acestuia a captat rapid atenția opiniei publice.

Ian 9, 2024 - 15:26
Urmărește-ne peGoogle news
15.000 de lei amendă pentru un bărbat care și-a abandonat câinele în fața casei - Animalul a mobillizat tot orașul cu plânsetele sale
Foto: Captură Video

Totul a început atunci când o tânără auzit cu disperare zgomote puternice de plânset și scheunat în apropiere. Îngrijorată de starea animalului, ea a mers să vadă ce se întâmplă și a descoperit un câine disperat și speriat, în fața porții unei case. Când a luat legătura cu proprietarul, tânăra a fost uimită de răspunsul acestuia, care a spus că nu-i mai trebuia câinele.

Pusă în fața unei astfel de situații, tânăra a luat legătura cu Poliția Locală pentru a cere ajutor. Un echipaj s-a deplasat imediat la fața locului pentru a gestiona situația. Au urmat câteva minute de încercări de dialog dintre polițiștii locali și proprietarul casei, care refuza să-și asume responsabilitatea pentru câine și să găsească o soluție în interesul acestuia. 

În cele din urmă, după o discuție tensionată, proprietarul a ieșit din casă și a declarat, fără nicio urmă de remușcare, că poate să ia câinele oricine dorește, pentru că nu îl mai dorește în gospodărie. Această atitudine dezinteresată și lipsită de empatie a șocat pe toată lumea prezentă.

O postare pe rețelele sociale despre acest caz a devenit virală în scurt timp. Un iubitor de animale a manifestat dorința de a prelua câinele și a oferit să-l adopte în casa sa. El s-a deplasat rapid la adresa indicată și l-a dus pe patrupedul nefericit cu mașina acasă, într-un sat în apropiere de Gherla, unde i-a oferit un adăpost cald și sigur.

Polițiștii locali au întocmit un proces verbal și l-au sancționat pe proprietar pentru lăsarea în libertate a animalelor pe domeniul public, scrie presa locală.

Polițiștii au continuat activitățile în acest caz, fiind identificat proprietarul animalului, un bărbat de 29 de ani, din municipiul Gherla.

„La data de 7 ianuarie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor s-au sesizat din oficiu, în urma unor informații apărute în mediul online și s-au deplasat la fața locului. 

Din verificările efectuate la acea locație a rezultat că exemplarul canin a fost adoptat de o altă persoană, aflându-se în afara pericolului.

Polițiștii au continuat activitățile în acest caz, fiind identificat proprietarul animalului, un bărbat de 29 de ani, din municipiul Gherla.

Acesta a fost sancționat contravențional cu amenda in valoare de 15.000 lei, pentru lipsa sterilizare, lipsa microcipare și abandon”, au declarat pentru presa locală reprezentanții IPJ Cluj.