Japonia: Cinci morţi, după ce un avion al Japan Airlines a luat foc pe pista aeroportului Haneda din Tokyo în urma coliziunii cu o aeronavă a Gărzii de Coastă

Cinci membrii ai echipajului unui avion militar au murit, după ce un avion cu aproape 400 de persoane la bord a luat foc, marți, în timpul aterizării pe pista aeroportului Haneda din Tokyo. Totul s-a petrecut după ce aeronava s-a ciocnit de avionul Gărzii de Coastă. Victimele sunt membrii ai avionului militar, restul pasagerilor din aeronavă ce aparține companiei Japan Airlines au supraviețuit ca prin miracol. Aeronava a fost cuprinsă în totalitate de flăcările uriașe, la fel ca pista aeroportului, care a fost evacuată de urgență.

Ian 2, 2024 - 14:25
Urmărește-ne peGoogle news
Japonia: Cinci morţi, după ce un avion al Japan Airlines a luat foc pe pista aeroportului Haneda din Tokyo în urma coliziunii cu o aeronavă a Gărzii de Coastă
Foto: X / @alto_maple

Printre pasagerii avionului care s-a ciocnit de o aeronavă a Gărzii de Coastă se aflau și 8 copii.

„Tocmai am asistat la un miracol. Este aproape de necrezut cum i-au scos pe toți acei pasageri din avion”, a declarat pentru Sky News Roger Whitefield, fost pilot, despre operațiunea de salvare.

Pe rețelele de socializare au început să apară imagini suprinse în interiorul avionului cuprins de flăcări.

Imaginile arată fum care iese din una dintre ușile din spate, precum și flăcări care se văd pe o fereastră.

În imaginile surprinse de martori și de camerele de supraveghere se vede cum avionului companiei aeriene Japan Airlines izbucnește în flăcări în timp ce se apropie de pista de aterizare. Aeronava comercială, potrivit informațiilor, s-ar fi ciocnit de aeronava Gărzii de Coastă.

La bordul avionului companiei aeriene Japan Airlines avea la bord 379 de persoane - 367 de pasageri și 12 membri ai echipajului. Ca printr-un miracol, cu toții au fost evacuați la timp, cu ajutorul toboganelor de urgență.

Peste 70 de mașini de pompieri au intervenit. Pista aeroportului a fost și ea cuprinsă de flăcări.

Din informațiile specialiștilor, ciocnirea violentă de cealălalt avion a provocat o fisură la rezervorul aeronavei comerciale. 


Potrivit Gărzii de Coastă din Japonia, există informaţii potrivit cărora ar fi avut loc o coliziune între un avion al Japan Airlines şi un avion al Gărzii de Coastă din Japonia, relatează postul de televiziune NHK. Coliziunea ar fi avut loc în momentul în care avionul Japan Airlines a aterizat.

Imaginile filmate de o cameră instalată de postul de televiziune NHK pe aeroportul Haneda arată flăcările care ies pe geamurile unui avion al Japan Airlines. Incidentul a avut loc imediat după ora locală 18:00 (11.00, ora României).
De asemenea, iese fum negru, iar înregistrarea video arată că se fac eforturi de stingere a incendiilor. La faţa locului sunt mai multe maşini de pompieri care pulverizează apă cu furtunuri.

Pe reţelele sociale circulă un filmuleţ în care se vede cum şi facilităţi din apropiere de aeroport sunt cuprinse de flăcări.

Din primele informații aeronava avea 367 de pasageri la bord.

Mass media niponă, citând autoritățile japoneze, scrie că avionul s-ar fi lovit de o altă aeronavă după ce a aterizat pe aeroportul Haneda.

De asemenea, conform primelor informații, cursa Japan Airlines JAL 516, a decolat din Hokkaido