Şapte cetățeni străini care au trecut ilegal frontiera de stat, descoperiți de polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în urma unor activități informativ-operative specifice, și cu ajutorul uneia dintre dronele de supraveghere folosite în zona de frontieră, au descoperit, în zona localitaţii Bugeac şapte cetățeni străini care au trecut ilegal frontiera în România din Republica Bulgaria.

Dec 30, 2023 - 17:51
Urmărește-ne peGoogle news
Şapte cetățeni străini care au trecut ilegal frontiera de stat, descoperiți de polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă
Foto: Poliția de Frontieră

Astfel, în data de 29.12.2023, în jurul orei 17.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov au depistat cele şapte persoane care nu îşi justificau prezenţa în zonă şi nu vorbeau limba română. Acestea au precizat că sunt cetățeni sirieni şi un palestinian și nu posedă documente de identitate.

Persoanele au fost conduse la sediul instituției pentru efectuarea de verificări suplimentare, iar în urma cercetărilor a rezultat faptul că au trecut fraudulos frontiera de stat a României dinspre Bulgaria.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere ilegală a frontierei de stat şi pentru identificarea și implicarea fiecărei persoane în săvârșirea infracțiunii.

La activitățile de depistare a persoanelor cercetate s-a beneficiat de sprijin din partea polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.