Inventatorul celui mai cunoscut pistol din lume, Gaston Glock, a murit la 94 de ani

Gaston Glock, inventatorul celebrului pistol care îi poartă numele, a murit miercuri la vârsta de 94 de ani, a anunţat compania pe care a fondat-o şi care anul trecut a obţinut un profit de peste 500 de milioane de euro, transmite agenţia austriacă de ştiri APA.

Dec 28, 2023 - 11:35
Urmărește-ne peGoogle news
Inventatorul celui mai cunoscut pistol din lume, Gaston Glock, a murit la 94 de ani
Foto: glockinc / Instagram

Omul de afaceri Gaston Glock a inventat la începutul anilor 1980 un pistol care a devenit celebru pentru uşurinţa, viteza şi mecanica sa infailibilă şi a devenit o armă folosită pe scară largă atât de forţele de ordine, cât şi de grupurile criminale.

Compania care-i poartă numele, fondată în 1963, a produs iniţial bunuri de consum din plastic şi lemn, până la începutul anilor 1970, când a început să producă cuţite şi accesorii militare.

Marea lovitură a avut loc în 1980, când Glock a câştigat o licitaţie din partea armatei austriece pentru un nou pistol de serviciu. Glock, care nu avea nicio experienţă anterioară în domeniul armelor de foc, a creat un pistol mai uşor, deoarece folosea piese din plastic într-un mod nou, era foarte uşor de dezasamblat, era compact, avea mai multe cartuşe în încărcător şi nu se bloca niciodată.

Compania are fabrici în numeroase ţări, inclusiv în Statele Unite, una dintre cele mai mari şi mai profitabile pieţe de armament din lume.

Gaston Glock, care a stat întotdeauna departe de ochii publicului şi chiar a urmat o strategie agresivă de reclamaţii împotriva presei care relata negativ despre compania sa, are doi fii şi o fiică, relatează EFE.

În 2011, Glock a divorţat de Helga, femeia cu care a fost căsătorit timp de 49 de ani, şi s-a căsătorit cu Kathrin Tschikof, cu 52 de ani mai tânără. Lupta fostei sale soţii pentru o parte din averea familiei a atras atenţia presei. A fost unul dintre cei mai bogaţi oameni din Austria, cu o avere estimată la peste un miliard de euro.

În comunicatul de miercuri, compania a dat asigurări că fondatorul său a asigurat continuitatea şi stabilitatea companiei.

”Fă-l simplu, fă-l perfect. Urmând acest principiu călăuzitor, fondatorul nostru, Gaston Glock, nu numai că a revoluţionat lumea armelor de calibru mic în anii 1980, dar a reuşit, de asemenea, să stabilească marca GLOCK ca lider global în industria armelor de mână.

Gaston Glock a trasat direcţia strategică a Grupului GLOCK de-a lungul întregii sale vieţi şi l-a pregătit pentru viitor. Munca sa de o viaţă va continua în spiritul său”, apare scris pe site-ul oficial al companiei sale, In Memoriam Gaston Glock, sub motto-ul ”Perfecţiunea continuă”.

Sursa: DCNews