Praga: Atac armat la Universitatea de Artă, soldat cu cel puțin 15 morți și zeci de răniți - Atacatorul, student al facultății

Un schimb de focuri de armă a avut loc la Universitatea din Praga şi există mai multe victime, a anunţat poliţia cehă joi.

Dec 21, 2023 - 19:56
Dec 21, 2023 - 21:55
Urmărește-ne peGoogle news
Praga: Atac armat la Universitatea de Artă, soldat cu cel puțin 15 morți și zeci de răniți - Atacatorul, student al facultății
Foto: Prague Morning

Șeful polițieiMartin Vondrášek, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că peste 15 persoane au murit și cel puțin alte 24 au fost rănite. 

Se pare că atacatorul este chiar un student al Facultății Carol, în vârstă de 24 de ani și s-a inspirat din atacuri armate similare care au avut loc în alte țări, spun polițiștii. 


Poliția cehă a anunțat că a finalizat evacuarea înregii clădiri și în prezent efectuează verificări pirotehnice. 


Sunt 11 morți, inclusiv atacatorul, nouă persoane rănite grav, cinci până la șase persoane cu răni moderate, zece rănite ușor. Cifrele se pot schimba în continuare”, a transmis serviciul de urgență de la Praga pe contul oficial de X.

''Conform primelor informaţii, putem confirma că există morţi şi răniţi la faţa locului'', a comunicat poliţia pe platforma de socializare X.


Poliția a transmis că atacatorul a fost neutralizat cu puțin timp înainte de ora 16:00 (17:00, ora României). „Trăgătorul a fost eliminat!!! Întreaga clădire este în prezent evacuată și sunt mai mulți morți și zeci de răniți”, a scris poliția pe X.


Potrivit unei surse de la Facultatea de Arte, citată de Prague Morning, angajații facultății au fost instruiți să ia imediat măsuri de siguranță. Acestea au inclus rămânerea pe loc, securizarea birourilor lor, baricadarea ușilor și stingerea luminilor. Se spune că presupusul trăgător se afla în clădirea principală din Piața Jana Palacha.


„Suntem baricadați în birou, dar nu avem absolut idee ce se întâmplă. Am avut un seminar, deodată cineva a spus că e cineva cu o armă în clădire, ne-am baricadat și așteptăm. Am auzit împușcături. Poliția știe de noi, ar trebui să așteptăm aici”, a povestit un student din interiorul clădirii.

Avertismentele interne ale Facultății de Arte precizau că trăgătorul este situat la etajul 4, care găzduiește departamente importante precum dreptul, decanatul, departamentul de granturi și muzicologie.

Sursa: Adevărul