Bărbat cu peste 1 kg de substanță psihoactivă asupra sa, prins în flagrant de poliţiştii de la P.T.F. Borş II

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II, sub coordonarea procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Serviciul Teritorial Oradea, au prins în flagrant, pe sensul de ieșire din țară către Ungaria, un pasager care avea asupra sa cantitatea de peste 1 kilogram de substanță psihoactivă (2MMC).

Dec 14, 2023 - 23:11
Urmărește-ne peGoogle news
Bărbat cu peste 1 kg de substanță psihoactivă asupra sa, prins în flagrant de poliţiştii de la P.T.F. Borş II
Foto: Poliția de Frontieră

În fapt, la data de 12.12.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Serviciul Teritorial Oradea au dispus reținerea unui inculpat cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuare de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără drept și fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii.

În aceeași cauză a fost luată măsura controlului judiciar față de un al doilea inculpat pentru complicitate la săvârșirea aceleași infracțiuni.

Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că la data menționată anterior inculpații, aflați într-un autoturism, au fost prinși în flagrant de către polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Borș II la ieșirea din țară, către Ungaria, unul dintre ei (pasager) având asupra sa cantitatea de peste 1 kilogram de substanță psihoactivă (2MMC).

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea.

În cursul zilei de 13.12.2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bihor a dispus arestarea preventivă a inculpatului reținut, pentru o perioadă de 30 de zile.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.