Deşeuri din vestul Europei oprite la Borș II și Nădlac II - Aproximativ 45 de tone de diverse bunuri

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II și Nădlac II, împreună cu lucrători ai Comisariatelor Județene Bihor și Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și Reprezentații Protecției Consumatorului Bihor și Arad, nu au permis intrarea în ţară a trei automarfare încărcate cu aproximativ 45 tone de deșeuri. Şoferii nu au putut prezenta documentele necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare şi astfel autorităţile de control nu au permis intrarea pe teritoriul României a mijloacelor de transport şi a încărcăturii.

Dec 14, 2023 - 23:09
Urmărește-ne peGoogle news
Deşeuri din vestul Europei oprite la Borș II și Nădlac II - Aproximativ 45 de tone de diverse bunuri
Foto: Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei  Borș II și Nădlac II au efectuat în ultimele 24 de ore, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a trei automarfare conduse de un cetățean maghiar și unul român. Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, mobilă second-hand, deșeuri de aluminiu, textile și alimente de la diferite societăți comerciale din Olanda, Austria și Suedia  pentru firme din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatelor Județene Bihor și Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și Protecției Consumatorului Bihor și Arad.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau de fapt încărcate cu 44.405 kg de deșeuri, pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul  României pentru aceste mijloace de transport.