Germania: Un șofer român a intrat prin curtea unei ferme și a lovit cu camionul o casă veche de 600 de ani

Totul s-a întâmplat din cauza faptului că șoferul a ignorat semnele de circulație, urmând exclusiv indicațiile sistemului său de navigație.

Dec 14, 2023 - 21:17
Dec 14, 2023 - 21:46
Urmărește-ne peGoogle news
Germania: Un șofer român a intrat prin curtea unei ferme și a lovit cu camionul o casă veche de 600 de ani
Foto: Captură Video

Un camion cu o greutate de 40 de tone a rămas blocat în curtea unei ferme din Solingen-Ohligs, în cursul serii de duminică, și a fost eliberat abia în ziua următoare. Incidentul a determinat temporar închiderea liniei ferate S-Bahn 1 în seara de luni. Conform informațiilor furnizate de poliție, și citate de publicația germană Westdeutscher Rundfunk, șoferul s-a bazat exclusiv pe sistemul de navigație, ajungând să rămână blocat în incinta unei ferme mici.

Conaționalul nostru a ales să ignore restricțiile legate de greutate și să circule cu semiremorca sa pe diverse drumuri înguste. Consecințele acestei încălcări grave au devenit evidente atunci când autovehiculul său a provocat daune considerabile unui autoturism parcat și s-a aventurat peste un pod traversând linia ferată S-Bahn 1. 

Podul prin care a trecut șoferul român nu era destinat vehiculelor cu o greutate de 40 de tone, fiind omologat doar pentru cele cu o greutate de 12 tone. În urma unei evaluări realizate de un inginer structural, ruta S-Bahn a fost închisă inițial ca măsură de siguranță, însă a fost redeschisă aproape două ore mai târziu. Calvarul șoferului român a ajuns la final atunci când semiremorca pe care o conducea s-a blocat între un hambar considerat monument istoric și o casă de lemn veche de peste 600 de ani, amplasate la ferma "Keusenhof" din pitorescul sat Ohligs. 

Evaluarea efectuată de pompieri a evidențiat daune semnificative asupra clădirilor istorice afectate, însă  acestea nu prezintă un pericol iminent de prăbușire. Principalul impact s-a resimțit asupra anexei casei, mai ales în ceea ce privește pereții interiori. În zilele următoare, un inginer structural va analiza în detaliu extinderea pagubelor pentru a determina amploarea exactă a acestora.

Două vehicule de tractare mai mici au fost folosite pentru a remorca TIR-ul din curtea fermei. Echipa de service cu tractoare a direcționat cu atenție semiremorca în direcția corectă, astfel încât să se minimalizeze riscul de avarii suplimentare la clădiri.

Camionul, încărcat cu o cantitate considerabilă de pâine prăjită, a fost descărcat în prealabil. Aceasta a fost o măsură preventivă a poliției pentru a evita o nouă traversare a podului cu o greutate prea mare.

Proprietarii păgubiți se întreabă acum cine va suporta costurile reparațiilor, în special cele aferente casei de lemn, și speră că șoferul responsabil va acoperi prejudiciul în cel mai scurt timp posibil, mai scrie presa germană.