Proteste ale polițiștilor din penitenciarele din toată țara - Aceștia cer eliminarea discriminărilor privind salariile și pensiile militare de stat

Polițiștii de penitenciare au declarat că, începând de joi, nu vor mai începe programul de lucru și în zilele viitoare vor refuza să primească infractori, să permită vizite deținuților, iar în perioada Crăciunului și Revelionului vor lăsa penitenciarele nepăzite.

Dec 14, 2023 - 09:36
Urmărește-ne peGoogle news
Proteste ale polițiștilor din penitenciarele din toată țara - Aceștia cer eliminarea discriminărilor privind salariile și pensiile militare de stat
Imagine cu caracter ilustrativ

Sindicatele din sistemul penitenciar cer guvernului să rezolve mai multe probleme, inclusiv deblocarea legii salarizării unitare, deblocarea normelor de echipare și aprovizionare cu hrană, precum și eliminarea discriminărilor privind pensiile militare de stat.

Guvernul României a fost criticat pentru că a promis o majorare de doar 100 de lei a salariilor polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare, în timp ce se pare că susține sinecurile, corupția și cheltuirea iresponsabilă a banilor publici. În plus, șeful statului a fost acuzat de lux excesiv, plătit de un prim-ministru obsedat de putere și cu aspirații prezidențiale.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) consideră că neglijența guvernanților față de sectoarele de apărare, ordine publică și securitate națională afectează calitatea serviciilor furnizate cetățenilor de aceste instituții fundamentale ale statului. Acest lucru face ca aceste instituții să devină neatractive, ceea ce, în opinia lor, favorizează infractorii în detrimentul României.