Doi bărbați au fost arestați pentru braconaj după ce un tânăr a fost împușcat la o partidă de vânătoare ilegală

Doi bărbaţi au fost reţinuţi în urma investigaţiilor efectuate de poliţişti în cazul unui bărbat împuşcat în antebraţ, vineri seară, în timpul unei partide de vânătoare desfăşurată în zona localităţii Telcişor.

Dec 9, 2023 - 19:00
Urmărește-ne peGoogle news
Doi bărbați au fost arestați pentru braconaj după ce un tânăr a fost împușcat la o partidă de vânătoare ilegală
Imagine cu caracter ilustrativ

Potrivit unui comunicat de presă transmis, sâmbătă, de IPJ Bistriţa-Năsăud, cei reţinuţi sunt un bărbat de 53 de ani, paznic de vânătoare, şi un tânăr de 25 de ani, ambii din Telcişor.

„Cei doi sunt bănuiţi de comiterea infracţiunilor de braconaj, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, uz de armă fără drept şi vătămare corporală din culpă. În prezent, cei doi se află în arestul IPJ Bistriţa-Năsăud, urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud, în vederea dispunerii unor noi măsuri preventive", se arată în comunicat.

Anchetatorii spun că bărbatul de 53 de ani ar fi organizat şi participat la partida de vânătoare, în extravilanul localităţii Telcişor, împreună cu alţi doi vânători autorizaţi, printre care şi bărbatul de 29 de ani împuşcat în antebraţ.

Totodată, nu ar fi fost respectate condiţiile prevăzute în autorizaţia de vânătoare, iar organizatorul le-ar fi permis să participe altor trei persoane, inclusiv unui tânăr de 25 de ani fără permis de vânătoare şi care, în timpul partidei, ar fi deţinut fără drept şi ar fi folosit o armă de vânătoare.

Poliţiştii au stabilit că tânărul de 29 de ani ar fi fost accidentat cu arma pe care ar fi folosit-o tânărul de 25 de ani.

Au fost ridicate, pentru continuarea cercetărilor, şase arme de vânătoare şi cinci telefoane mobile.

Vineri seară, bărbatul rănit a fost preluat de un echipaj de prim-ajutor al SMURD, cu o plagă prin împuşcare la antebraţ, a fost stabilizat şi predat, conştient şi cooperant, echipajului de terapie intensivă mobilă, care l-a transportat la spital, potrivit datelor comunicate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud.