Alin Gridan, fost comisar de poliție din Capitală, a fost arestat la Londra - Acesta a fost prins după șapte ani

Un fost comisar de poliție din Capitală a fost arestat la Londra după ce, vreme de șapte ani a fost dat în urmărire internațională.

Dec 4, 2023 - 19:42
Urmărește-ne peGoogle news
Alin Gridan, fost comisar de poliție din Capitală, a fost arestat la Londra - Acesta a fost prins după șapte ani
Foto: Captură de ecran - Poliția Romana

Judecătorii l-au condamnat definitiv pe Alin Gridan în 2016 pentru că și-a înșelat socrul cu un milion 200.000 de euro. Polițistul primise împuternicire să îi vândă un teren moștenit, însă nu i-a dat banii obținuți în urma tranzacției.

Comisarul șef Alin Gridan a fost dat în urmărire internațională de colegii săi încă din 2016, imediat după ce Curtea de Apel București l-a condamnat definitiv la cinci ani și opt luni de închisoare.

Ofițer de poliție judiciară, Gridan a fost găsit vinovat de înșelăciune, spălare de bani și fals în declarații. Fostul său socru l-a acuzat că l-a înșelat cu 1.200.000 de euro. Alin Gridan primise împuternicire de la socru să vândă un teren de 14.300 metri pătrați într-o zonă de interes de la marginea Bucureștiului. Nu a recunoscut însă niciodată că a vândut terenul unui dezvoltator imobiliar și nici că a luat banii socrului său: 1.200.000 de euro.

A susținut că i-a dat tatălui soției sale până la ultimul cent. Dar actele strânse de procurorii DNA și de familie, l-au contrazis. Iar judecătorii nu au putut trece peste.

Motivul josnic pentru care inculpatul a acţionat, urmărind îmbogăţirea sa în mod ilicit, deși la data comiterii infracţiunilor inculpatul avea o căsnicie de aproximativ de 13 ani cu fiica părţii civile (...). Pedeapsa rezultantă aplicată - ce se va executa obligatoriu în regim de detenție, ca unică modalitate de natură să asigure nu numai o constrângere adecvată, dar şi să inducă inculpatului respectul pentru valorile sociale lezate (Sursă: Decizia Curții de apel București).

Cunoscut apropiat al lumii interlope comisarul șef Alin Gridan a reușit să fugă din țară înainte să fie încătușat și trimis la închisoare.

S-a stabilit la Londra unde a fost localizat de curând și arestat în vederea extrădării în România. Capturarea fostului polițist după șapte ani este cu atât mai spectaculoasă cu cât avea mai puțin de un an și scăpa prin prescrierea răspunderii penale.

Deocamdată, autoritățile nu știu cum va acoperi suspectul paguba de 950.000 de euro rămasă după ce, presat de fosta lui soție, înainte să fugă din țară, i-a cumpărat fostului socru o casă.

Sursa: Știrile ProTV