Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că trebuie să ne pregătim de vești proaste din Ucraina

Șeful NATO, anunț care dă fiori Ucrainei. Aceasta a declarat situația din Ucraina pe fondul războiului cu Rusia se va înrăutăți. Totodată, primarul Kievului îl someză pe Volodimir Zelenski să recunoască că războiul din Ucraina este în impas. În acest timp, Vladimir Putin a suplimentat extinderea armatei ruse cu 170 de mii soldați.

Dec 4, 2023 - 17:19
Urmărește-ne peGoogle news
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că trebuie să ne pregătim de vești proaste din Ucraina
Foto: Jens Stoltenberg / Facebook

Șeful NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că situația din Ucraina se va înrăutăți în viitor. "Ar trebui să fim pregătiți și pentru vești proaste. Războaiele se dezvoltă în etape. Dar trebuie să sprijinim Ucraina atât în perioadele bune, cât și în cele rele", a declarat acesta.

Totodată, liderul NATO a subliniat că este crucială stimularea producției de muniții pentru Ucraina și spune că acum țara se află acum într-o situație critică, însă a refuzat să recomande ce ar trebui să facă Kievul.

Stoltenberg a menționat că Ucraina se confruntă acum cu o „situație critică”, dar a refuzat să ofere recomandări specifice privind acțiunile pe care ar trebui să le întreprindă Kievul.

„Îi voi lăsa pe ucraineni și pe comandanții militari să ia aceste decizii operaționale dificile”, a adăugat șeful NATO

Șeful NATO consideră că abordarea acestei probleme este în interesul Europei și benefică pentru menținerea locurilor de muncă în industrie. El a subliniat importanța de a preveni creșterea prețurilor munițiilor pe fondul cererii crescute.

Jens Stoltenberg a mai spus că „Războaiele sunt în mod inerent imprevizibile. Dar știm că, cu cât sprijinim mai mult Ucraina, cu atât mai repede se va încheia războiul”.

În același timp, primarul Kievului, Vitali Kliciko, aduce acuzații grave și spune că războiul a ajuns într-un impas și-l îndeamnă pe Volodimir Zelenski să recunoască acest fapt. Mai mult, acesta susține că toți politicienii vor da socoteală pentru faptele și spusele lor.

În tot acest timp, Vladimir Putin a ordonat o nouă extindere a armatei ruse și a cerut ca numărul soldaților să crească cu 170 de mii, iar acum se poate mândri cu 2,2 milioane de militari în armată.