Procurorul din Germania care îl anchetează pe Cătălin Cherecheș a declarat: „Poate fi eliberat, să se bucure de libertate”

Află ce declarații a făcut procurorul din Germania care îl anchetează pe Cătălin Cherecheș.

Dec 1, 2023 - 19:35
Urmărește-ne peGoogle news
Procurorul din Germania care îl anchetează pe Cătălin Cherecheș a declarat: „Poate fi eliberat, să se bucure de libertate”
Foto: Cătălin Cherecheș

„Din informațiile pe care le-am primit noi, instituția noastră de la poliție, este că într-adevăr arestatul s-a opus arestării, nu a vrut să fie încătușat. Atunci colegii de la BKA l-au pus pe jos să-l încătușeze, iar în timpul imobilizării a fost într-adevăr lovit la față. În urma acestei lovituri a fost dus la spital, a primit un tratament, a fost nevoie și de cusătură, nu a fost nevoie de internare. A fost mai departe dus în arest pentru procedura de judecată. (...) A fost tratat la față după ce a fost transportat la pușcăria din Augsburg și se desfășoară acum procedura instanței”, a declarat, pentru România TV, procurorul care îl anchetează pe Cătălin Cherecheș.

„Este o anchetă, un dosar, iar aceste informații nu pot fi încă furnizate. La acest moment nu ne poate dezvălui numele persoanei care l-a adus în gara din Augsburg. (...) Într-adevăr, la fiecare arestare se face control corporal, s-au găsit bani asupra lui. Nu putem da deocamdată detalii despre documente.

(...) Pentru noi, procuratura din Munchen, este importantă cererea de arestare și trimitere în România. Dacă instituțiile din România doresc să afle și alte informații sau să demarăm proceduri de cercetare-căutare, trebuie să ne facă o adresă cu noile cereri și atunci noi îi putem ajuta cu noile cerințe”, a mai spus procurorul.

„Arestatul se află în momentul acesta la penitenciarul din Augsburg. Va fi adus în cursul zilei de astăzi la penitenciarul din Muchen. Acolo va rămâne până la decizia finală a instanței care ar putea decide trimiterea lui în România. (...) Procedura de trimitere în alt stat este o procedură mai complicată, așa este acum, s-a decis arestarea lui, următorul pas îl va face tribunalul din Munchen.

Instanța va decide în primă fază dacă dosarul lui Cătălin Cherecheș este corect întocmit pentru extrădare, dacă da, atunci în următoarea perioadă tot instanța, tribunalul va decide în următoarele 6 săptămâni dacă actele sunt corecte, dacă nu s-au depus contestații pentru extrădare. Ei vor decide ce se va întâmpla cu arestatul, dacă va fi trimis în România sau dacă va fi eliberat”, a precizat procurorul.

„Da, este posibil să nu fie trimis în România, poate fi eliberat, să se bucure de libertate. Dacă totul merge fără probleme, atunci Cătălin Cherecheș ar putea fi trimis în judecată în aproximativ 6 săptămâni. (...) Nu știu dacă a încercat să lovească polițiștii, nu am această informație. Vă pot spune cu siguranță că nu a încercat să fugă, doar s-a opus încătușării”, a conchis procurorul.

Reamintim că ”în seara de 28 noiembrie 2023, în urma cooperării polițienești internaționale și a schimbului de date și informații, dintre Poliția Română și autoritățile din Germania, Ungaria, Austria și Italia, a fost localizat, depistat și reținut, de către polițiștii bavarezi și BKA, în Augsburg, un bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, urmărit internațional. Acesta a fost depistat de partenerii externi, pe baza informațiilor oferite de Poliția Română. Instanța competentă a emis pe numele bărbatului un mandat de executare a pedepsei închisorii de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată”, conform IGPR.

Sursa: DCNews