Polițiștii de Frontieră au prins doi migranți palestinieni care se ascundeau într-un camion încărcat cu pastă de tomate

Poliţia de Frontieră din Giurgiu a prins doi migranți palestinieni, care erau ascunși într-un camion condus de un cetăţean ucrainean încărcat cu pastă de tomate. Din datele adunate de autorități, bărbații voiau să meargă în Germania.

Noi 30, 2023 - 14:14
Urmărește-ne peGoogle news
Polițiștii de Frontieră au prins doi migranți palestinieni care se ascundeau într-un camion încărcat cu pastă de tomate
Foto: Poliția de Frontieră

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră au transmis joi, 30 noiembrie, că în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în ţară un autocamion condus de un cetăţean ucrainean, în vârstă de 41 ani, care transporta pastă de tomate, din Turcia pentru România.

“La controlul de frontieră, poliţiştii au observat cablul asigurator dezlipit, motiv pentru care au procedat la deschiderea semiremorcii, ocazie cu care au depistat două persoane de sex masculin, în vârstă de 19 respectiv 40 de ani. În urma controlului efectuat asupra persoanelor nu au fost descoperite documente care să le ateste identitatea, aceştia declarând că sunt cetăţeni palestinieni. Doreau să ajungă în Germania şi s-au urcat în autocamion pe teritoriul Turciei”, au precizat poliţiştii de frontieră.

Cetăţenii palestinieni au fost preluaţi de reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Pentru şoferului autocamionului a fost luată măsura de a nu i se mai permite să intre în România pentru o perioadă de cinci ani.