Medicamentele care pot influența testul antidrog folosit de polițiștii de la Rutieră - Printre ele, pastile banale pentru răceală

O serie întreaga de tratamente pot afecta capacitatea de a conduce mașina, iar multe pot pozitiva testul rapid antidrog pe care îl folosesc polițiștii de la Rutiera.

Noi 30, 2023 - 14:02
Urmărește-ne peGoogle news
Medicamentele care pot influența testul antidrog folosit de polițiștii de la Rutieră - Printre ele, pastile banale pentru răceală
Imagine cu caracter ilustrativ

Doctorii de la Spitalul CFR Timișoara au realizat o lista cu medicamentele ce trebuie evitate atunci când ne urcam la volan.

„Medicamentele pot fi cumpărate cu sau fără rețetă si pot să afecteze abilitățile de a conduce mașina sau utilaje grele (moto stivuitor, macara, tractor, etc). De asemenea, sunt anumite categorii de medicamente care politizează testul antidrog rapid utilizat de Politia Romana.

ATENTIE: testul antidrog rapid din saliva NU este influențat, de exemplu, de consumul de: apa, cola, cafea, suc de portocale, ceai, tutun, pasta de dinți, apa de gura, guma de mestecat.

Mai jos, va enumeram principalele clase de medicamente care va pot influenta negativ reflexele.

Daca va aflați sub tratament cu astfel de medicamente:

NU întrerupeți tratamentul decât la recomandarea medicului;

Folosiți metode de deplasare alternative (familie, prieteni, taxi, transport in comun);

Informați medicul daca serviciul dumneavoastră presupune conducerea unui autovehicul sau operarea de utilaje grele”, explica Adela Filipescu, farmacist în cadrul Spitalului CFR Timișoara, citat opiniatimisoarei.ro.