Mai mulți polițiști de la Rutieră din Vaslui îi determinau pe șoferi să încalce legea apoi le cereau mită ca să „închidă ochii”

Opt agenţi de Poliţie şi un poliţist de frontieră din Vaslui au fost reținuți și sunt anchetaţi pentru că cereau bani de la şoferi ca să nu-i amendeze.

Noi 29, 2023 - 11:53
Urmărește-ne peGoogle news
Mai mulți polițiști de la Rutieră din Vaslui îi determinau pe șoferi să încalce legea apoi le cereau mită ca să „închidă ochii”
Imagine cu caracter ilustrativ

Între 100 și 1.500 de lei era prețul "tăcerii" polițiștilor. Au fost prinși după ce unul dintre șoferii care fuseseră trași pe dreapta i-a denunțat. Polițiștii suspectați că luau mită au fost treziți din somn la primele ore ale dimineții chiar de mascați.

Agenții de la Rutieră vânau greșelile șoferilor, ba chiar îi determinau indirect să încalce legea așa încât să aibă motive să îi "ierte" dacă sunt de acord să cotizeze neoficial.

La audieri au mai ajuns şi încă doi bărbaţi care ar fi fost mână în mână cu oamenii legii, scrie observatornews.ro. Şoferii ar fi condus la limita vitezei minime legale în zona liniei continue, doar pentru a fi depăşiţi.

"Lucrători de Poliţie, folosindu-şi funcţia, au pretins şi primit de la conducători auto diferite sume de bani pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, respectiv pentru a nu fi sancţionaţi", a declarat, pentru sursa citată, Ingrid Botezatu, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui.

Pentru a închide ochii, poliţiştii cereau mită între 100 şi 1.500 de lei şi îi împărţeau apoi cu cei doi complici. Unul dintre şoferii traşi pe dreapta ar fi sesizat faptele printr-un apel la call-center anticorupţie.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, poliţiştii vor rămâne fără loc de muncă şi pot risca până la 10 ani de închisoare.