Artista Rona Hartner a încetat din viață la vârsta de 50 de ani

Rona Hartner a murit, joi, după o suferință cumplită. Lupta ei cu boala nemiloasă - cancerul a durat mai multe luni, după ce s-a îmbolnăvit pentru a doua oară în ultimii patru ani. După ce anuțase, în octombrie, că a învins cancerul, actrița mărturisea că are din nou probleme de sănătate, la începutul lunii noiembrie.

Noi 23, 2023 - 14:12
Urmărește-ne peGoogle news
Artista Rona Hartner a încetat din viață la vârsta de 50 de ani
Foto: Rona Hartner

Rona Hartner a murit la vârsta de 50 de ani, după o lungă luptă cu boala. Actrița s-a confruntat în ultima perioadă cu probleme grave de sănătate, la plămâni și creier, iar apropiații acesteia sperau la un miracol.

Rona Hartner a fost o actriță de film, cântăreață, compozitoare și textieră română de origine germană, stabilită în Franța.

„Rona a fost lumină.

A fost cel mai curajos si cel mai luminos Om pe care l-am cunoscut vreodata. Nu se dadea in laturi de la nimic, dansa, canta, picta, juca, iubea...toate cu aceeasi bucurie.

Impartea totul cu cei de alaturi. Mai putin tristetile - erau singurele care le tinea pentru ea. In rest ...dadea totul si se dadea cu totul.

Ne am cunoscut aproape copile si niciodata in toti anii acestia Rona n-a fost altfel. Nu a schimbat-o nimic. Niciodata!

Se supara rar, era toata lumina si zambet si bucurie. Si asa va ramane! Lumină, si zambet si bucurie!

Chiar daca a plecat puțin sa se odihneasca Rona ramane aici. Mereu o voi povesti frumos, cu bucurie. Mereu imi voi aduce aminte de rasul ei puternic, de hainele colorate, de felul ei curajos de a fi, de muzică, de lumina si iubirea ce o facea sa fie Ea.

Zbor lin spre lumină, fată dragă! Ramai parte din lumea mea mereu!”, este anunțul apropiaților săi.

În urmă cu o lună, Rona Hartner anunța că s-ar fi vindecat de cancer, deși boala era în stadiul IV, cu metastaze, potrivit medicilor care au diagnosticat-o în vara acestui an. La mijlocul lunii iulie a acestui an, Rona Hartner a primit vestea dureroasă din partea medicilor.

Rona Hartner a mărturisit, într-un postare video pe pagina personală de Facebook, că, în urma unui control medical, a aflat că are cancer pulmonar, în stadiul patru, cu metastaze la creier.

Timp de două luni, Rona Hartner s-a chinuit cu o tuse care nu-i dădea pace. A mers la medicii din Franța, dar tot un doctor din România a descoperit de ce suferea de fapt. După ce a aflat diagnosticul crunt, cântăreața s-a întors la Paris, acolo unde și locuiește, pentru a se trata.
„Diagnosticul ăsta mi-a dat mult de meditat. Săptămâna trecută am făcut biopsie. Aflu ce este pe 27 iulie. O să fac tot ce spun doctorii, toate tratamentele. Știu că Dumnezeu mă iubește, e alături de fiecare dintre noi”, declara Rona Hartner, vizibil marcată de suferință, într-un mesaj video pe pagina sa de Facebook.