Poliția Română anunță că doi dintre presupușii asasini ai omului de afaceri din Sibiu au fost prinși

Tribunalul Sibiu a anunțat duminică, 19 noiembrie, faptul că a emis mandate de arestare preventivă pe numele celor trei suspecți care l-ar fi bătut şi ucis pe omul de afaceri Adrian Kreiner din Sibiu.

Noi 19, 2023 - 22:41
Urmărește-ne peGoogle news
Poliția Română anunță că doi dintre presupușii asasini ai omului de afaceri din Sibiu au fost prinși
Foto: Observator / Captură Video

Conform portalului Tribunalului, este vorba de Cosmin Costinel Zuleam, Marian Cristian Minae şi Laurenţiu Ghiţă.

În cursul după-amiezei de duminică, Poliția a anunțat prinderea a doi dintre suspecți.

"Având în vedere cazul de tâlhărie urmată de moartea victimei, sesizat Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, Centrul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române este abilitat să comunice următoarele:

În urma cooperării polițienești internaționale, dintre autoritățile române și cele din Ungaria, Franța, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, precum și Republica Irlanda, Poliția Română a localizat doi bărbați, ambii în vârstă de 35 de ani, bănuiți în cauză, pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, respectiv în Scoția și Irlanda de Nord.

Cei doi au fost depistați de partenerii externi, pe baza informațiilor oferite de Poliția Română.

În cauză, polițiștii au informat Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, cu privire la localizarea și depistarea celor doi, care a solicitat judecătorului de drepturi și libertăți devansarea termenului stabilit inițial, astfel că, pe numele bărbaților au fost emise mandate de arestare preventivă și, respectiv, mandate internaționale de arestare.

Ulterior, autoritățile române au transmis autorităților din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord mandatele internaționale de arestare, în vederea punerii în executare a acestora.

Mulțumim partenerilor interni și externi, pentru sprijinul acordat în prinderea celor doi bărbați.

Poliția Română continuă activitățile specifice, pentru localizarea celui de-al treilea bărbat, bănuit în cauză", se arată în comunicatul Poliției.

Pe 6 noiembrie, omul de afaceri Adrian Kreiner a fost bătut şi jefuit în propria casă. Hoţii i-au furat ceasuri în valoare de 200.000 de euro, însă nu au luat şi banii care erau în casă, potrivit procurorilor. În casă mai erau iubita şi fiica omului de afaceri, însă acestea nu au fost lovite.

Sursa: ziare.com