Continuă neregulile la Academia de Poliție: După ce au primit mâncare cu viermi, studenții trebuie să-și scoată și apa de ploaie din camere

Sindicatul Europol a făcut publice noi nereguli de la Academia de Poliție din București, arătând situația în care sunt cazați studenții.

Noi 18, 2023 - 21:10
Urmărește-ne peGoogle news
Continuă neregulile la Academia de Poliție: După ce au primit mâncare cu viermi, studenții trebuie să-și scoată și apa de ploaie din camere
Foto: Sindicatul Europol / Facebook

Postarea a fost făcută după ce zeci de studenți au făcut toxiinfecție alimentară după ce au mâncat la cantină. În acest caz, sindicatul Europol a sesizat autoritățile după ce, în mâncarea oferită studenților s-au găsit viermi, iar carnea oferită acestora ar fi fost alterată.

Sindicaliștii mai reclamă că studenți sunt nevoiți să scoată și apa din camere după ce plouă, deși dormitoarele au fost recent renovate.

Eurpol a publicat pe Facebook două înregistrări video surprinse într-o clădire în care sunt cazați aceștia.

”În București plouă. Doar că plouă și în Academia de Poliție, chiar în dormitoarele studenților. E bine că s-au cheltuit câteva milioane de euro pentru renovare.

Din păcate, înainte să fie recepționate parte din lucrări, acestea deja au cedat. Infiltrații, tencuială căzută, igrasie ce începe să iasă din pereți.

Singura soluție este să diminueze perioada de garanție la 30 de zile, ca la încălțăminte. Doar așa există o speranță să fie “acoperiți” pentru combinațiile de milioane”, este mesajul care însotește una dintre filmări.

Într-un alt mesaj, reprezentanții Europol au scris ironic: ”Pe lângă câteva milioane de euro, primite din fonduri europene, o pungă de supermarket este exact ce-ți trebuie atunci când ploaia de afară trece și prin camera de cămin a Academiei de Poliție.”

Reprezentanții Academiei de Poliție au reacționat sâmbătă, 18 noiembrie, precizând că vinovat pentru neregulile din clădire este constructorul.

„Cu privire la defecțiunea care a determinat inundarea, în noaptea dinspre 17 spre 18 noiembrie a unei zone dintr-un cămin studențesc, informăm că aceasta s-a produs din culpa exclusivă a constructorului care, sesizat fiind, a intervenit de urgență și a efectuat reparațiile cu suportarea integrală a costurilor.

Referitor la activitățile de reabilitare și modernizare a campusului universitar, aflate în desfășurare, dorim să informăm opinia publică despre eforturile necontenite pe care întreg personalul și studenții Academiei de Poliție le întreprind în vederea alinierii instituției noastre, în viitorul apropiat, la standarde europene”, au precizat reprezentanții instituției.

Lucrările, atât cele care vizează căminul studențesc, cât și cele care se derulează la alte obiective de investiții finanțate din fonduri nerambursabile, „sunt în curs de finalizare și estimăm că vor fi recepționate în jurul datei de 20 decembrie a.c.. La nivelul executantului lucrărilor sunt constituite echipe tehnice de intervenție care, la solicitarea Academiei, pot remedia în cel mai scurt timp posibilele disfuncționalități”, au mai precizat reprezentanții Academiei, potrivit Adevărul.