Suspectul reținut în cazul crimei de la Sibiu a fost eliberat - Polițiștii spun că nu există „probe indubitabile”

Procurorul care coordonează ancheta în cazul uciderii omului de afaceri din Sibiu a decis eliberarea bărbatului considerat inițial ca principal suspect al crimei.

Noi 17, 2023 - 11:59
Noi 17, 2023 - 12:25
Urmărește-ne peGoogle news
Suspectul reținut în cazul crimei de la Sibiu a fost eliberat - Polițiștii spun că nu există „probe indubitabile”

Anchetatorii au considerat că nu sunt suficient de multe probe pentru luarea unei măsuri preventive. Individul a fost prins într-o comună din Dolj și dus la audieri în cursul nopții de joi spre vineri.

”În continuarea activităților specifice desfășurate de către polițiștii Serviciului Investigații Criminale Sibiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, în seara zilei de 16 noiembrie a.c., în baza unui mandat de aducere, un bărbat din județul Dolj a fost condus la sediul I.P.J. Sibiu.

Cu privire la acest bărbat existau date și indicii rezonabile că ar fi unul dintre cei 3 suspecți de comiterea infracțiunilor de omor și tâlhărie calificată săvârșite în data de 6 noiembrie a.c., în municipiul Sibiu, acesta fiind indicat inclusiv de către mai mulți martori din dosar.

Din verificările efectuate până la această dată, precum și în urma audierii persoanei conduse la sediul I.P.J. Sibiu, nu au rezultat probe indubitabile pentru a putea fi luată o măsură preventivă față de acesta”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Continuăm cercetările în vederea coroborării tuturor probelor pentru a lămuri cu exactitate situația de fapt și natura implicării acestuia în comiterea faptei de pe raza municipiului Sibiu,a precizat sursa citată.

Unul dintre cei trei suspecți din cazul de omor de la Sibiu a fost prins de polițiști, joi, în comuna Valea Stanciului, din județul Dolj, potrivit unor surse judiciare. El ar fi fost considerat inițial liderul suspecților.

Despre criminalii care l-au atacat pe Adrian Kreiner în propria casă unde l-au bătut până l-au lăsat fără suflare au fost vehiculate tot felul de informații, mare parte dintre ele fiind infirmate de către procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu care coordonează ancheta.

S-a spus inițial că autorii crimei ar fi cetățeni străini, asiatici. Această informație a fost infirmată printr-un comunicat de presă al Parchetului.

În cursul zilei de miercuri, o altă informație avea să amplifice misterul din jurul acestei crime. Un român, cunoscut cu antecedente penale, a fost reținut de către polițiști, la Timișoara. Acesta era bănuit că ar fi fost gazdă pentru unul dintre criminali.

În prezent se conturează tot mai mult ipoteza că autorii faptei sunt români, unul dintre ei reușind să fugă din țară.

Procurorul Valentin Florescu, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, a prezentat, joi, 16 noiembrie, într-o conferință de presă, şirul evenimentelor care a dus la decesul omului de afaceri Adrian Kreiner. Anchetatorii au stabilit că s-a acţionat la pont, dar nu au stabilit încă cu exactitate cine a oferit informaţiile. Suspecţii nu intenţionau să omoare victima, iar trei dintre ei au fugit din ţară în seara în care s-a confirmat decesul.

Suspecţii, cinci la număr – patru bărbaţi şi o femeie - au venit din judeţul Timiş şi au închiriat un apartament, dar au urmărit casa victimei din podul unui imobil aflat peste drum. În noaptea de 6 noiembrie au pătruns în locuinţă, din garaj, după ce au deşurubat becurile din curte.

”În locuinţă, victima a fost legată de mâini şi de picioare, în mod solidar, în poziţie de barcă, astfel încât orice mişcare să antreneze după sine autostrângerea, după care este lăsată la sol în modul ”legăturii de tip Arbatachar”. Acest este un mod de legare a victimei în care şocul traumatic se instalează rapid prin întreruperea fluxului sanguin care conduce la paralizie”, a precizat procurorul Valentin Florescu.

După comiterea faptei, suspecţii s-au întors la apartamentul închiriat şi au părăsit municipiul Sibiu cu un taxi în aceeaşi dată, în jurul orei 07:20, cursa fiind făcută până la Deva, judeţul Hunedoara, unde aveau un autoturism.

”În continuare, suspecţii s-au deplasat pe raza localităţii Dumbrăviţa, judeţul Timiş, la locuinţa suspectului care i-a adus în Sibiu. În seara zilei de 07.11.2023, în momentul în care s-a aflat public despre decesul victimei, 2 dintre suspecţi şi suspecta au părăsit cu certitudine ţara”, a mai transmis procurorul.

Bărbatul care nu a participat efectiv la comiterea faptei, dar i-a găzduit pe cei trei şi a condus maşina cu care ei au venit de la Deva la Sibiu a fost anterior reţinut.

Sursa: ziare.com