Administratorii unei școli de șoferi, acuzați de evaziune fiscală - Au prejudiciat statul cu aproape un milion de lei

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș au făcut percheziții într-un dosar de evaziune fiscală și spălarea banilor. Vizați de anchetă au fost administratorii unei școli de șoferi.

Noi 13, 2023 - 17:19
Urmărește-ne peGoogle news
Administratorii unei școli de șoferi, acuzați de evaziune fiscală - Au prejudiciat statul cu aproape un milion de lei
Foto: Poliția Română

Prin activitatea infracțională a persoanelor bănuite ar fi fost creat bugetului de stat un prejudiciu de aproximativ 856.114 lei.

”Din cercetări a reieșit că, persoanele ar fi acționat prin neînregistrarea în contabilitate și neplata taxelor și impozitelor aferente, ca urmare a desfășurării activităților specifice școlilor de șoferi prin intermediul a două societăți comerciale, precum și creditarea acestor societăți cu sume pentru care nu există justificare legală referitoare la proveniență.

Prin efectuarea perchezițiilor s-a urmărit identificarea și ridicarea mijloacelor materiale de probă necesare în vederea documentării întregii activități infracționale (înscrisuri, documente fiscale, unități de stocare date, sisteme de calcul), precum și pentru stabilirea valorii exacte a prejudiciului cauzat”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Activitățile au fost realizate cu sprijinul polițiștilor Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase și ai Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.