Poliția Rutieră recomandă atenţie sporită în trafic, în contextul avertizării cod galben emisă de ANM: „Conduceţi în mod responsabil!”

Poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor auto să aibă în atenţie condiţiile meteorologice atunci când pornesc la drum şi să reducă semnificativ viteza atunci când sunt precipitaţii, iar carosabilul este umed sau acoperit de zăpadă, gheaţă sau polei. Recomandarea vine în contextul în care Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, două coduri galbene ce vizează intensificări ale vântului, ninsori și chiar viscol la munte.

Noi 11, 2023 - 21:29
Urmărește-ne peGoogle news
Poliția Rutieră recomandă atenţie sporită în trafic, în contextul avertizării cod galben emisă de ANM: „Conduceţi în mod responsabil!”
Foto: Unsplash/ Imagine cu caracter ilustrativ

"În condiţiile producerii unor fenomene meteo ce pot afecta siguranţa circulaţiei rutiere, vă sfătuim să adoptați o manieră prudentă de conducere şi să evitați orice manevră riscantă, asigurându-vă constant, pe tot parcursul traseului.

Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă cu privire la condiţiile meteo din zonele în care urmează să vă deplasaţi şi echipaţi-vă maşina corespunzător, cu anvelopele de iarnă!,

Sporiţi atenţia la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare şi evitaţi oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe.

În condiții de trafic intens, nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule.

În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza ploii/ceții/lapoviţei/ninsorii, folosirea luminilor de către toţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente rutiere.

Curăţaţi farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie - climatizare!

Conduceți în mod responsabil, cu multă atenție!", este mesajul transmis, sâmbătă, de Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Reamintim că Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă, avertizări de Cod Galben de intensificări ale vântului, predominant ninsori la munte la peste 1400 m, temporar viscol la peste 1700 m.