Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, l-a împuternicit șef al IPJ Constanța pe Dumitru Bîltag

Dumitru Bîltag a fost împuternicit şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa, iar Daniel Ovidiu Cătană şef adjunct, a anunţat, miercuri, ministrul de Interne, Cătălin Predoiu.

Noi 9, 2023 - 00:50
Urmărește-ne peGoogle news
Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, l-a împuternicit șef al IPJ Constanța pe Dumitru Bîltag
Foto: Dumitru Bîltag / Poliția Română

El a mai informat, într-o conferinţă de presă, că l-a împuternicit pe Ovidiu Ciprian Antohe în calitate de şef al Direcţiei Generale Anticorupţie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, pe Şerban Cătălin Bogdan la conducerea Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din Poliţia Română şi pe Niţă Cătălin Valentin Negoiţă director adjunct al Agenţiei Naţionale Antidrog. Cătălin Predoiu a menţionat că reorganizarea IPJ Constanţa are în vedere, printre altele, rezolvarea deficitului de resurse umane.

'Până la data reorganizării, la nivelul Inspectoratului de Poliţie, erau prevăzute un număr de peste 1.500 de posturi, dintre care peste 300 vacante, înregistrându-se un deficit de aproximativ 23,27%. Am prevăzut suplimentarea acestor forţe, astfel încât, la finalul proiectului-pilot, să avem un deficit de aproximativ 8%. (...) Inspectoratul va avea peste 2.200 de funcţii', a explicat ministrul.

El a precizat că proiectul de reorganizare a IPJ Constanţa va sta la baza unei viitoare reforme a Poliţiei Române.

'Cer Guvernului, prim-ministrului, Parlamentului să înţeleagă că fie în vreme de restrişte bugetară, fie în vreme de belşug bugetar, ordinea şi siguranţa publică nu pot fi puse deoparte. (...) Măsurile organizatorice nu se vor aplica toate odată, va fi un proiect etapizat', a completat ministrul Afacerilor Interne.