Judecătoria Mangalia a prelungit cu încă 30 de zile mandatul de arestare preventivă pentru Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai

Vlad Pascu rămâne în arest încă o lună. Magistraţii Judecătoriei Mangalia au constatat legalitatea acestei măsuri şi au respins ca neîntemeiată cererea de revocare a arestului preventiv.

Noi 8, 2023 - 20:39
Urmărește-ne peGoogle news
Judecătoria Mangalia a prelungit cu încă 30 de zile mandatul de arestare preventivă pentru Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai
Foto: Adevărul / Viața Dobrogei

Criminalul de la 2 Mai va rămâne în arestul preventiv, după ce magistrații din Mangalia au decis prelungirea măsurii cu încă 30 de zile.

„În temeiul art.207 alin.6 Noul Cod proc.pen. constată legalitatea şi temeinicia arestării preventive a inculpatului Pascu Matei Vlad. În temeiul art.207 alin.4 Noul Cod proc.pen. menţine arestarea preventivă a inculpatului Pascu Matei Vlad, arestat în baza mandatului de arestare preventivă nr.15/UP din data de 20.08.2023, emis de Judecătoria Mangalia în dosarul nr.4085/254/2023. Respinge cererile formulate de apărătorul inculpatului de revocare a măsurii arestării preventive şi înlocuirea cu o altă măsură, ca neîntemeiate. Măsura dispusă va fi adusă la cunoştinţa inculpatului prin administraţia locului de deţinere”, se arată în minuta instanţei.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de 48 de ore.

Pe 19 august, Vlad Pascu conducea un autoturism pe DN 39, iar în jurul orei 5:25, în apropiere de 2 Mai, a intrat într-un grup de pietoni. În urma impactului, doi tineri şi-au pierdut viaţa pe loc şi alţi trei au fost răniţi. Vlad Pascu a fugit de la locul accidentului şi a fost găsit după două ore de poliţişti în Vama Veche. Anchetatorii au stabilit că el se afla sub influenţa mai multor substanţe interzise, printre care cocaină, amfetamină şi metamfetamină.

Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar pe 20 august a fost arestat preventiv de Judecătoria Mangalia, pentru 30 de zile. Măsura arestului preventiv a fost prelungită cu încă 30 de zile şi în luna septembrie. Vlad Pascu a fost trimis în judecată în luna septembrie pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive. Dosarul a fost înaintat pentru soluţionare Judecătoriei Mangalia.

De asemenea, într-un alt dosar, tânărul de bani gata a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, împreună cu părinţii săi, pentru trafic de droguri, pentru determinarea unei persoane să dea declaraţii mincinoase sau să nu prezinte probe şi pentru punerea la dispoziţie a locuinţei pentru consum de droguri. Acest dosar va fi judecat la Tribunalul Bucureşti.