Fostul preşedinte PNL, Crin Antonescu, despre Eduard Hellvig: „Are toate elementele să facă politică mare. Știu că e interesat de PNL”

Crin Antonescu a declarat duminică, despre fostul şef al SRI, Eduard Hellvig, că este un personaj care şi-a construit o carieră și are toate elementele pentru a fi un om politic de cel mai înalt nivel.

Noi 6, 2023 - 10:04
Urmărește-ne peGoogle news
Fostul preşedinte PNL, Crin Antonescu, despre Eduard Hellvig: „Are toate elementele să facă politică mare. Știu că e interesat de PNL”
Foto: Crin Antonescu/Facebook

”Hellvig este un personaj care şi-a construit o carieră, care are toate elementele, tot bagajul, ca să facă politică şi politică mare. Nu ştiu dacă vrea sau nu”, a spus Crin Antonescu, el precizând că acesta este ”un produs al PNL”.

”Ştiu că este legat, interesat de destinul PNL, ştiu că este un om care vrea să facă o politică de dreapta. Ce va face domnul Hellvig, nu ştiu”, a precizat el, la Prima News.

Crin Antonescu a mai declarat că nu împărtășeşte deloc ”grija prefăcută a unora pentru destinul PNL”.

”Cred că există un prohod programat de către unii, toată lumea moare de grija PNL-ului”, a spus Antonescu, el precizând că PNL este ”la fel de sănătos şi la fel de bolnav ca media politicii româneşti, ca PSD, ca USR”.

Potrivit lui Antonescu, PNL are resurs pentru că este un partid mare pentru că are două lucruri esenţiale, un trecut, un brand şi un blazon şi are resurse care nu înseamnă neapărat oameni ci resurse pentru a da cu rezultate convenabile bătălii precum alegerile europarlamentare.

”Nu cred că PNL are mari motive să se panicheze”, a completat Antonescu, precizând că ”PNL are toate motivele să ia în serios ce urmează”, arătând că este posibil să nu mai aibă preşedinte.

Despre candidatul la prezidenţiale, Crin Antonescu a afirmat că ”Nicolae Ciucă ar putea fi un foarte bun candidat la preşedinţie.

”Un militar are nişte calităţi care sunt foarte utile în politică, pentru că şi politica este o bătălie, cu mijloace civile, fără arme, dar o bătălie”, a spus Antonescu. El le-a răspuns celor care spuneau că este în pericol democraţia, în partid sau nu ştiu unde, dacă vine un general.

”Eu zic că bine ar fi să vină generalul!”, a arătat Crin Antonescu, precizând că ”asta nu înseamnă afectarea democraţiei ci înseamnă capacitatea de a conduce, pentru că un partid trebuie condus şi un general trebuie să arate că ştie să conducă”.