SUA: Un bărbat cu probleme psihice a omorât cel puţin 22 de oameni în statul Maine - Suspectul este instructor de tragere, instruit de armată

Atacatorul, identificat drept Robert Card, este un instructor de arme de foc instruit de armată şi a fost internat recent într-un centru de sănătate mintală, potrivit Poliţiei.

Oct 26, 2023 - 09:44
Urmărește-ne peGoogle news
SUA: Un bărbat cu probleme psihice a omorât cel puţin 22 de oameni în statul Maine - Suspectul este instructor de tragere, instruit de armată
Foto: Robert Card / X

Card are 40 de ani şi ar trebui să fie „considerat înarmat şi periculos”, potrivit unei postări pe Facebook a Departamentului de Poliţie din Lewiston.

„Forţele de ordine încearcă să îl localizeze pe Robert Card 4/4/1983 în ceea ce priveşte împuşcăturile în masă de la Schemengees Bar şi Sparetime Recreation din această seară. Card ar trebui să fie considerat înarmat şi periculos. Vă rugăm să contactaţi forţele de ordine dacă aveţi cunoştinţă de locul unde se află acesta”, este comunicatul Poliţiei.

Bărbatul identificat în cazul masacrului în masă din Maine este un instructor de arme de foc instruit de armată şi a fost internat recent într-un centru de sănătate mintală, potrivit Poliţiei statului.

Bărbatul, Robert Card, fusese instruit ca instructor de arme de foc la un centru de pregătire al Rezervei Armatei SUA din Maine. Potrivit Poliţiei, Card a fost internat într-o instituţie de sănătate mintală timp de două săptămâni în vară. Nu au fost specificate date privind tratamentul sau starea sa.

„Avem 22 de morţi confirmaţi şi mulţi, mulţi răniţi”, a declarat pentru CNN Robert McCarthy, alesul din Lewiston, oraşul în care s-a produs tragedia.

Suspectul este „încă în libertate”, potrivit poliţiei din comitatul Androscoggin, care a difuzat fotografii care arată un bărbat alb înarmat cu o puşcă semiautomată.

Împuşcăturile au avut loc în trei locaţii diferite, o sală de bowling, un restaurant şi un centru logistic Walmart, potrivit CNN, soldându-se cu cel puţin 16 morţi şi între 50 şi 60 de răniţi.

Poliţia din Lewiston a precizat într-o postare anterioară pe Facebook că se confruntă cu un incident cu un trăgător activ la Schemengees Bar and Grille şi la Sparetime Recreation, o sală de bowling.

„Vă rugăm să rămâneţi în afara drumurilor pentru a permite accesul echipelor de intervenţie de urgenţă la spitale”, a precizat poliţia.

Pe site-ul său de internet, Central Maine Medical Center a declarat că personalul „reacţionează la un eveniment cu victime în masă, un atac armat în masă” şi se coordonează cu spitalele din zonă pentru a prelua pacienţii.

Şcolile publice vor fi închise joi, a anunţat  pe X (fostul Twitter) un oficial al districtului şcolar.

„Sunt îngrozit de evenimentele din Lewiston din această seară”, a declarat într-un comunicat alesul statului Maine, Jared Golden.

Statele Unite plătesc un preţ foarte greu pentru răspândirea armelor de foc pe teritoriul lor şi pentru uşurinţa cu care americanii au acces la ele.