Tatăl unui polițist din Dâmbovița, a fost bătut doar pentru că fiul său a îndrăznit să dea o amendă consistentă unui scandalagiu din comună

Un bătrân din Dâmbovița, tatăl unui polițist, a fost transformat în sac de box doar pentru că fiul său a îndrăznit să dea o amendă consistentă unui scandalagiu din comună.

Oct 17, 2023 - 09:33
Urmărește-ne peGoogle news
Tatăl unui polițist din Dâmbovița, a fost bătut doar pentru că fiul său a îndrăznit să dea o amendă consistentă unui scandalagiu din comună
Imagine cu caracter ilustrativ

Agresorul, sancționat cu suma de 1450 de lei pentru mai multe abateri la legea circulației rutiere, și-a revărsat furia snopindu-l în bătaie și amenințându-l cu ”țiganii din Ferentari” pe tatăl polițistului, un vârstnic care locuia singur. Omul a depus plângere la poliție, dar a fost nevoit să ceară testarea la poligraf pentru a dovedi că ceea ce reclamă este real.

Curtea de Apel Ploiești urmează să se pronunțe într-un caz de ultraj în care victimă este tatăl unui agent de poliție din Dâmbovița. Agresorul a fost condamnat pe fond, de Judecătoria Găești, la 2 ani și 6 luni de închisoare în regim de detenție. Nemulțumit de sentință, bătăușul a făcut apel urmând ca decizia finală să fie luată de judecătorii ploieșteni.

Individul nu-și recunoaște fapta, iar în timpul anchetei a făcut tot posibilul să pună bețe în roate anchetatorilor, susținând că nu el ar fi cel care l-a bătut pe bătrân.

Agresorul este cunoscut în zona Găești din Dâmbovița pentru comportamentul său agresiv. Are un trecut infracțional bogat, fiind condamnat de două ori în Spania: 6 luni închisoare pentru insultă sau opunerea de rezistență faţă de un reprezentant al autorității publice şi 2 ani închisoare pentru furt calificat. În schimb, în România are nenumărate sancțiuni, una dintre aceste amenzi, respectiv cea aplicată prin procesul-verbal din 22.08.2019, fiind pentru ”adresarea în public de expresii jignitoare de natură să tulbure ordinea și liniștea publică și care au vizat organele de poliție”, se arată în rechizitoriu.

În ziua în care bătrânul a fost bătut, individul acuzat acum de ultraj, fusese amendat pentru mai multe abateri la legea circulației. Deranjat de valoarea mare a amenzii, 1450 de lei, șoferul a decis să se răzbune. A mers direct la moara unde știa că locuiește tatăl agentului, l-a chemat pe bătrân la poartă, a început să-l înjure şi să-l amenințe, reproșându-i că l-a învățat pe fiul lui să îi dea lui amenzi. Agresorul nu s-a oprit la amenințări, ci l-a lovit puternic pe bietul om nevinovat, acesta având ulterior nevoie de îngrijiri medicale.

În timpul anchetei, agresorul a făcut tot posibilul să scape de acuzații. A tocmit martori mincinoși, a ascuns și șters imaginile surprinse de camerele de luat vederi, și-a învățat fratele și soția ce să spună la audieri. Mai mult a acuzat că bătrânul minte când susține că a fost bătut, precizând că acesta este consumator de alcool, dese ori ”adunat” din șanțuri din cauza stării de ebrietate, rănile de pe corpul său fiind provocate cel mai probabil în timpul unor astfel de accidente.

Bărbatul nu a știut însă că telefonul său a fost interceptat, iar toate discuțiile purtate cu martorii pe care i-a tocmit, au fost înregistrate și au stat dovadă în instanță.

Judecătorii au apreciat că bătrânul a acceptat să facă un test poligraf, pe care l-a trecut cu brio, răspunsurile sale fiind sincere, în timp ce agresorul a refuzat să facă un test similar.

”Prin comportamentul său în cursul urmăririi penale, inculpatul a depășit cu mult limitele normale ale exercitării cu bună-credință a dreptului la apărare, dimpotrivă, prin conduita manifestată în mod constant a influențat în mod negativ buna desfășurare a urmăririi penale, dovedind nesinceritate, intenție constantă de inducere în eroare a organelor de cercetare penală, atitudine ostilă, tendențioasă și sfidătoare, antrenând și alte persoane în demersurile sale de împiedicare a aflării adevărului”, au motivat judecătorii dâmbovițeni decizia sentinței de închisoare cu executare.

Curtea de Apel Ploiești urmează să decidă pe 25 octombrie dacă va menține pedeapsa dată de prima instanță.

Sursa: ziare.com