Președintele Comisiei Europene anunță că se triplează imediat asistența umanitară pentru Gaza la peste 75 de milioane de euro

Ursula von der Leyen a vorbit în această după-amiază cu secretarul general al ONU António Guterres, în contextul crizei din Gaza, urmând ca asistența umanitară să fie imediat triplată la peste 75 de milioane de euro. Von der Leyen a punctat că UE prijină dreptul Israelului de a se apăra împotriva teroriștilor Hamas.

Oct 15, 2023 - 11:50
Urmărește-ne peGoogle news
Președintele Comisiei Europene anunță că se triplează imediat asistența umanitară pentru Gaza la peste 75 de milioane de euro
Foto: Ursula von der Leyen / X

„Comisia va mări imediat pachetul actual de ajutor umanitar prevăzut pentru Gaza cu 50 de milioane de euro. Acest lucru va aduce totalul la peste 75 de milioane de euro. Vom continua cooperarea noastră strânsă cu ONU și agențiile sale pentru a ne asigura că acest ajutor ajunge la cei care au nevoie din Fâșia Gaza. Comisia sprijină dreptul Israelului de a se apăra împotriva teroriștilor Hamas, cu respectarea deplină a dreptului internațional umanitar. Lucrăm din greu pentru a ne asigura că civililor nevinovați din Gaza li se oferă sprijin în acest context”, a transmis oficial Ursula von der Leyen.

Comisar european pentru ajutor umanitar și gestionarea crizelor Janez Lenarčič a declarat că UE face tot ce-i stă în putrere pentru a oferi sprijin umanitar civililor din Fâșia Gaza. „ Această triplare a asistenței umanitare a UE va contribui la asigurarea faptului că civilii din Gaza pot primi nevoile de bază necesare. Este esențial să se asigure accesul sigur și nerestricționat la ajutorul umanitar”, a transmis Lenarčič.