Un bărbat din Bihor a pretins că este angajat la SRI și i-a cerut unui cunoscut 9000 de euro șpagă ca să-l angajeze în instituție

Un bărbat de 46 de ani din Bihor a pretins că lucrează în cadrul Serviciului Român de Informaţii (SRI) şi că poate angaja pe cineva în această instituţie. Așa că, a luat șpagă peste 9.000 de euro de la un denunţător, care dorea să se angajeze în cadrul SRI.

Oct 12, 2023 - 16:00
Urmărește-ne peGoogle news
Un bărbat din Bihor a pretins că este angajat la SRI și i-a cerut unui cunoscut 9000 de euro șpagă ca să-l angajeze în instituție
Foto: SRI/ imagine cu caracter ilustrativ

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au anunţat joi, că procurorii au început urmărirea penală faţă de un bărbat de 46 de ani pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

“În cursul lunii iunie a anului 2022, inculpatul G. I. I recomandându-se cu numele de «Popa Ionel» şi afirmând că este angajat în cadrul Serviciului Român de Informaţii, i-a pretins martorului denunţător H.A.E. suma de 10.000 de euro, lăsându-l să creadă că are influenţă asupra funcţionarilor publici din cadrul Serviciului Român de Informaţii, indicându-i drept «colegi», fără a menţiona funcţiile deţinute de către aceştia sau identitatea lor, pentru a-i determina să îndeplinească un act ce intra în îndatoririle lor de serviciu, respectiv să îl angajeze în cadrul acestei instituţii, prin promovarea la anumite etape în cadrul procedurii de încadrare, respectiv de evaluare psihologică sau medicală”, au precizat procurorii.

Ulterior, bărbatul a primit de la denunţător 9.150 de euro, pentru angajarea în cadrul SRI, suma fiind achitată în şapte tranşe.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat Tribunalului Bihor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.