Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, asigură că nu există riscul să nu fie bani pentru pensii şi salarii: „Asigur pe toată lumea că avem banii necesari pentru plata acestor cheltuieli”

Marcel Boloş a reacţionat după ce în spaţiul public au apărut îngrijorări privind capacitatea Guvernului de a onora plăţile pentru pensiile şi salariile mai multor categorii profesionale.

Oct 10, 2023 - 12:22
Urmărește-ne peGoogle news
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, asigură că nu există riscul să nu fie bani pentru pensii şi salarii: „Asigur pe toată lumea că avem banii necesari pentru plata acestor cheltuieli”
Foto: Marcel Boloș / Facebook

Marcel Boloş a dat asigurări că nu există pericolul să se amâne plăţile pensiilor şi salariilor, deşi şeful cancelariei premierului Ciolacu, Mihai Ghighiu, a recunoscut că există instituţii care deja au rămas fără bani.

”În fiecare an sunt spitale care nu știu să își managerieze extraordinar de bine bugetul și au avut nevoie de intervenția Guvernului. Sunt și acum”, a declarat acesta.

În ceea ce privește numărul școlilor și spitalelor care se află în această situație, Mihai Ghighiu, șeful cancelariei premierului, a declarat că nu are o astfel de cifră.

”Nu vă pot da pentru că nu am. Întrebați-l pe ministrul Boloș. Nu va exista nicio întârziere în ceea ce privește plata salariilor în școli sau spitale”, a spus el.

În acest context, Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, a anunțat ce se va întâmpla cu plata pensiilor și a salariilor.

”Fonduri pentru plata salariilor și a drepturilor care se cuvin profesorilor, medicilor, pensionarilor, avem suficiente pentru ca să le putem asigura finanțarea. Sunt, într-adevăr, datorită faptului că legea privind măsurile fiscal bugetare nu a intrat încă în vigoare, sunt aceste probleme care țin de bugetarea cheltuielilor cu salariile și după cum ați văzut, prin mecanismul pe care l-am inițiat, respectiv prin fondul de rezervă bugetară, suplimentăm fondurile acolo unde este nevoie.

Dar încă o dată asigur pe toată lumea că avem banii necesari pentru plata acestor cheltuieli de personal. Nu există probleme de acest fel”, a declarat Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, la Antena 3.

Acesta a declarat că și profesorii își vor primi banii la timp.

”Știm bine că la Ministerul Educației au fost aprobate drepturi salariale suplimentare încă din luna iulie a acestui an și încercăm ca, prin fondul de rezervă bugetară, să suplinim bugetul Ministerului Educației Naționale. Lucru care era de așteptat în lipsa rectificării bugetare.

Dar subliniez încă o dată că nu se pune problema lipsei de bani astfel încât să nu ne putem onora aceste cheltuieli pe care le avem de plătit pentru profesori, medici, pensionari”, a mai spus Marcel Boloș în exclusivitate pentru sursa citată.