Grav accident în Italia: Un autobuz s-a prăbușit de pe un viaduct - Cel puțin 21 de morți și 40 de răniți

Marți seara, 3 octombrie, a avut loc un accident în Mestre, în apropiere de Veneția, când un autobuz a căzut de pe viaductul Vempa, provocând decesul a cel puțin 21 de persoane (din informațiile până în acest moment), și rănirea a 40 de persoane, conform estimărilor preliminare.

Oct 4, 2023 - 00:25
Urmărește-ne peGoogle news
Grav accident în Italia: Un autobuz s-a prăbușit de pe un viaduct - Cel puțin 21 de morți și 40 de răniți
Foto: Luigi Brugnaro / X

Accidentul s-a produs la aproximativ ora 19:40, ora locală. Potrivit surselor oficiale, cel puțin 20 de persoane au murit și 40 au fost rănite.

Autobuzul a căzut de la o înălțime de 10 metri și a luat foc la impactul cu solul, informează Il Messaggero. Accidentul s-a produs într-o zonă de pe via dell’Elettricità, autobuzul a ieșit de pe șosea, a distrus parapetul, căzând de la o înălțime de 15 metri și ajungând pe calea ferată, după care a luat foc, scrie Rotalianul. Unele dintre primele victime recuperate se pare că au murit arse. Printre morți se numără și doi copii. Echipele de intervenție depun eforturi contra cronometru pentru a salva alți pasageri, care sunt prinși în partea de mijloc a autobuzului.

Bilanțul accidentului petrecut în această seară la Mestre/Marghera și comunicat de către Prefectură este de 21 de morți.

„O tragedie uriașă a lovit comunitatea noastră în această seară. Am dat imediat ordin orașului să intre în doliu, în memoria numeroaselor victime care se aflau în autobuzul căzut. O scenă apocaliptică, nu există cuvinte.” Astfel pe Facebook primarul Veneției, Luigi Brugnaro.

Premierul italian Giorgia Meloni şi-a exprimat imediat "profundele condoleanţe. "Sunt în contact cu primarul Luigi Brugnaro şi cu ministrul (transporturilor) Matteo Salvini pentru a urmări ştirile despre această tragedie", a declarat ea într-un comunicat.

Ediţia online a publicaţiei ilgazzettino.it scrie că autobuzul aparţinea companiei La Linea care efectuează curse în localităţile Veneţia şi Chioggia, precum şi interurbane în provincia Veneţia.

Ministerul Afacerilor Externe a informat că se află în strânsă legătură cu autorităâile italieni și va informa dacă printre victime se numără și români.