Federaţia Română de Ciclism a anunţat că ediţia din acest an a Turului României a fost reprogramată pentru 2024

Din motive independente de organizatori şi parteneri, Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Ciclism a decis amânarea ediţiei din acest an şi reluarea competiţiei în 2024, se arată în comunicat.

Sep 28, 2023 - 10:18
Urmărește-ne peGoogle news
Federaţia Română de Ciclism a anunţat că ediţia din acest an a Turului României a fost reprogramată pentru 2024
Imagine cu caracter ilustrativ

Din dorinţa de a duce mai departe tradiţia Turului României şi de a îi asigura o continuitate firească, am amânat această decizie până în ultimul moment posibil, timp în care au fost întreprinse numeroase eforturi de rezolvare a situaţiei. Cu toate acestea, perioada scurtă rămasă până la noua dată de începere a evenimentului ne pune în imposibilitatea de a continua demersurile de organizare şi contractare a furnizorilor necesari în timp util, a precizat Federaţia Română de Ciclism, care a ţinut să le mulţumească sponsorilor şi partenerilor, precum şi Agenţiei Naţionale pentru Sport pentru deschiderea manifestată şi pentru eforturile instituţionale făcute.

Avem convingerea că toate părţile implicate au fost animate de bune intenţii şi că ne vom reuni în cel mai scurt timp pentru a organiza Turul României 2024 la cele mai înalte standarde, concluzionează comunicatul federaţiei.

Pe 23 august, Federaţia Română de Ciclism anunţat că Turul României, care urma să se desfăşoare între 4 şi 10 septembrie, a fost reprogramat pentru perioada 18-22 octombrie. Cursa urma să se deruleze pe un traseu de peste 900 km, cu startul la Suceava şi care traversa oraşele Piatra Neamţ, Focşani, Tulcea şi Călăraşi, marea finală urmând a avea loc la Bucureşti.

Sursa: DCNews