O clădire a fost evacuată integral, într-o localitate din Italia, după ce un român i-a dat copilului o grenadă să se joace de-a războiul

Un român stabilit în Italia i-a dat fiului său o grenadă să se joace ”de-a războiul”. Geniștii italieni acuză că tatăl a riscat enorm, având în vedere că respectiva grenadă nu era deloc inofensivă așa cum credea bărbatul, ci ar fi putut exploda.

Sep 26, 2023 - 12:13
Urmărește-ne peGoogle news
O clădire a fost evacuată integral, într-o localitate din Italia, după ce un român i-a dat copilului o grenadă să se joace de-a războiul
Foto: Pixabay/ Imagine cu caracter ilustrativ

Dispozitivul a fost găsit de un trecător în apropierea unui bloc de locuințe din orașul Castel Goffredo, zona fiind blocată până ce geniștii au recuperat dispozitivul.

Dispozitivul periculos a fost uitat în fața intrării unui bloc de locuințe și găsit în zori de ziuă de un locatar care se întorcea din tura de noapte de la serviciu.

Ulterior a fost dată alarma, cartierul fiind blocat de către geniștii și carabinierii italieni. Părintele iresponsabil, un român, a sosit în zonă și a recunoscut că el a dat grenada copiilor să se joace de-a războiul, fiind convins că „dispozitivul este inofensiv”. După examinarea grenadei de către geniști, verdictul a fost cu totul altul: „Bomba aceea ar fi putut exploda cu adevărat”, au anunțat autoritățile italiene.

Ca măsură de precauție, clădirea a fost evacuată, iar zona a fost izolată până la finalizarea investigațiilor. Între timp, a fost implicată și Prefectura care a cerut ajutor echipei de dezamorsare a bombei a Corpului de Grăniceri din Cremona, scrie gazetaromaneasca.com.

Situația a ținut în suspans timp de ore întregi Castel Goffredo, un oraș din provincia Mantova. Sâmbătă seara s-a descoperit că în dispozitiv nu se aflau praf de pușcă sau alte substanțe explozive, dar dispozitivul intern nu fusese complet dezamorsat, iar grenada ar fi putut exploda ‘provocând pagube grave persoanelor și bunurilor.

Acum, grenada găsită la intrarea într-un bloc de locuințe de pe Via Ugo La Malfa a fost rechiziționată de carabinieri și plasată într-un loc sigur în așteptarea unor verificări suplimentare de către geniști și a instrucțiunilor autorităților judiciare.